Jong FC Volendam - ONS Sneek (3 - 1)

30 september 2017 / Derde Divisie Zaterdag

De mannen van Berry Smit hebben na de onnodige nederlaag van vorige week de draad weer keurig opgepakt. In eigen huis werd redelijk eenvoudig afgerekend met nummer laatst ONS Sneek. Door de 3-1 overwinning staat Jong FC Volendam na zes speelronden op een mooie vijfde plaats op drie punten van koploper Spakenburg.

Te laag rendement
Ondanks dat het vanaf het eerste fluitsignaal met bakken uit de hemel kwam zetten ging Volendam goed van start. Ties Evers "dolde" zijn tegenstander en stuurde Nick Doodeman richting achterlijn. Zijn voorzet kwam in de voeten van spits Enzo Stroo, maar die raakte vol de lat. Aan de zijlijn gingen de gedachten meteen terug naar een week eerder toen Volendam ook meerdere malen het aluminium raakte. Gelukkig ging het even later wel beter. Opnieuw werd Doodeman aangespeeld, ditmaal in de zestien. Hij speelde de bal breed op Stroo die koelbloedig de 1-0 binnen schoot. Pas na deze goal kwamen de gasten er voor het eerst gevaarlijk uit. Maar Genridge Prijor zag zijn poging simpel gepakt worden door doelman Jordi van Stappershoef. Maar dat bleek een speldenprikje, want aan de andere kant was het Stroo die keer op keer voor de goal opdook. Maar door pech, verdedigers en niet de messcherpte ging de bal er maar niet in. Als het schot van Arton Musliu er na twintig minuten dus in was gegaan had dat niet echt de verhoudingen op het veld goed weergegeven. Gelukkig ging zijn inzet dan ook voorlangs. De gasten uit Sneek kregen voor de thee nog één mogelijkheid. Een vrijetrap op een ideale positie voor een specialist. Echter Volendam doelman plukte de inzet stijlvol en met twee handen klem uit de kruising. Hierna mocht ONS blij zijn dat het met 1-0 de rust haalde. Op aangeven van Jordy Hilterman kopte Nick Doodeman net naast en in de laatste seconde koos Ties Evers alleen voor de doelman voor de verkeerde kant van de paal.

Flitsende start
Met dus voor de zesde wedstrijd op rij kwam Volendam zonder tegengoals uit de kleedkamer na de rust. Dit was nog niet gezegd of Sneek had al gelijk gemaakt. Aanvoerder Ale de Boer kreeg ineens in de zestien van Volendam de bal en schoof onberispelijk de bal langs Van Stappershoef. Amper bijgekomen van het juichen stonden de spelers van Sneek al weer met de armen in de zij. Een overtreding net buiten de zestien van ONS leverde Jong FC Volendam een vrijetrap op. Rodney Smorenberg ging achter de bal staan en schoot deze keurig over de muur in de goal. Nog geen 90 seconden na de 1-1 was de voorsprong weer voor de thuisploeg. Aangezien de rust ook precies vijtien minuten had geduurd waren er mensen die beide goals hebben gemist. En we hebben al eens gewaarschuwd hoe aantrekkelijk de wedstrijden van Jong zijn, dus zorg er de volgende keer voor dat je op tijd voor de aftrap bent! Ondanks dit flitsende begin zakte de wedstrijd vervolgens een beetje weg. ONS kwam er wat meer uit, zonder echt heel erg gevaarlijk te worden. Veel verder dan schoten ovder de goal van Van Stappershoef kwamen de Friezen niet. Met nog een half uur op de klok kregen ze ook nog eens een tik te verwerken. Na een mooie aanval via Hilterman, Evers en Doodeman was het na flink tegensputteren van doelman Barry Ditewig opnieuw Rodney Smorenberg die scoorde. Van dichtbij poeierde hij de bal tegen de touwen. Na deze 3-1 zag je de spelers van Volendam terugschakelen in plaats van door te gaan en de genadeklap uit te delen. Hierdoor bleef het "spannend" terwijl het eigenlijk helemaal niet spannend was. Van Stappershoef moest nog één keer ingrijpen bij een schot van Tom Arissen, maar verder kwam ONS Sneek niet. Kort voor tijd verzuimde Hilterman de 4-1 langs de doelman te tikken. Na een prima aanval via ingevallen Gani Meholli en Roy Tol schoot hij recht in de handen van de doelman. Na precies 90 minuten vond de prima leidende scheidsrechter Cairo het voldoende. Voor Jong FC Volendam was de derde overwinning van het seizoen een feit. Volgende week gaat Jong FC Volendam op bezoek bij het te laag op de ranglijst staande ASWH. De aftrap in Hendrik-Ido-Ambacht is om 15:00, dus wees op tijd!