Jong FC Volendam pakt verdiend punt

26 augustus 2013 /

De opening van de wedstrijd van Jong Volendam tegen Jong Heerenveen, de koploper met zes uit twee, was geheel voor de Friezen. Twee prachtige kansen werden teniet gedaan, onder meer door uitstekend ingrijpen van Theo Timmermans. Na precies een kwartier kroop Jong Volendam uit haar schulp. Na alleen maar tegenhouden, verscheen Jong Volendam in een minuut tijd twee keer voor doelman Kramer. De eerste keer liep dat voor hem goed af, maar zijn tweede mistasten was een buitengewone kans voor Raoul Esseboom, die graag inkopte en voor een onverwachte voorsprong zorgde. Jong Volendam had de smaak te pakken, maar moest hard werken om de voorsprong vast te houden. Halverwege de eerste helft schoot Basicokoglu tegen de paal, maar kort na rust was hij gelukkiger in de afwerking. Daaraan ging op slag van rust nog wel een kleine stormloop op het Volendamdoel vooraf. Maar ook nu bleef Volendam op de been. Dat was anders in de eerste minuten na de wissel. Een serieuze aanval werd heel slecht ingeschat op links. De Friese aanvaller kreeg een vrije doorgang, waarmee de 1-1 op het bord kwam. In het vervolg van de tweede helft had Jong Volendam weinig te duchten van Jong Heerenveen, met onder andere Yanic Wildschut op de vleugels. De beste kansen waren nu voor Jong Volendam. In het laatste kwartier hadden Bowedee Burleson en Stefan Plat voor een voorsprong moeten zorgen. Dat gold zeker voor Jessey Kuiper, die kort voor tijd zijn bewakers de hielen liet zien en alleen op Kramer afging. Waar het veelkoppige publiek de handen al op elkaar had voor een zeker doelpunt, schoof hij de bal naast de paal. Vanwege een blessure van scheidsrechter Witlox werd er ook deze keer heel lang doorgespeeld. De hectische slotminuten leverden Jong Volendam echter niet opnieuw een kater op.