Jong FC Volendam verspeelt het voordeel

20 april 2019

Jong FC Volendam - Quick '20: 0 - 0 (0 - 0)

20 april 2019 / Derde Divisie Zondag

De ruime marge die Jong FC Volendam had na de 9-0 tegen Dongen is de afgelopen drie wedstrijden als sneeuw voor de zon verdwenen. Doordat de ploeg van Johan Steur zaterdag niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel, kan TEC aanstaande maandag bij een overwinning de nieuwe koploper worden.

Jong FC Volendam moest het vandaag doen zonder Brian Plat, maar zijn plek werd ook vandaag weer voortreffelijk overgenomen door A-junior Jay Kruiver. Na het late verlies van vorige week in Tiel en omdat de andere uitslagen al bekend waren, wisten de mannen dat een overwinning noodzakelijk was. De eerste helft lieten ze ook zien dat ze daar mee bezig waren. Er waren een stuk of vijf doelrijpe aanvallen, maar helaas lag telkens doelman Bakker in de weg. Gerry Vlak passeerde hem wel, maar die stuitte vervolgens op de paal. En zo kon het dat de wedstrijd tussen de ploeg met de meeste goals voor en de meeste goals tegen doelpuntloos de rust bereikte.

Na de rust was het wat minder aan de kant van Jong FC Volendam. Er waren nog wat spaarzaame mogelijkheden, maar het tempo lag veel te laag om het Quick '20 lastig te maken. Aan de andere kant hield de verdediging van Johan Steur de boel goed dicht. Vooral Jay Kruiver en doelman Barry Lauwers speelden een prima wedstrijd. In tegenstelling tot een week eerder in Tiel was er nu geen anticlimax en bleef de stand na de extra toegevoegde tijd 0-0. Zo heeft Jong FC Volendam in de laatste drie wedstrijden, dat is inclusief het restant tegen Quick, zeven punten laten liggen. De kwasten om de heen en weer een lik verf te geven waren al bijna in de pot verf gedoopt, maar zoals ze dat in de USA mooi kunnen zeggen: "It Ain’t Over Till The Fat Lady Sings". Met nog vier wedstrijden te gaan heeft Jong FC Volendam het op dit moment niet meer in eigen handen. Dus hopelijk kan het Haagse Quick aanstaande maandag "stunten" in Tiel en ons dus zo een klein handje helpen. Ook UNA schrijven we nog niet af, want die staan ook nog altijd op slechts drie punten.

Het resterende programma van de titelkandidaten op een rij:

Jong FC Volendam (59 punten/+40): Westlandia (uit), OSS '20 (thuis), OFC (thuis) en HSC '21 (uit)
TEC (57 punten/+16): Quick (thuis), HBS (uit), Quick '20 (thuis), JVC Cuijk (uit) en ADO '20 (thuis)
UNA (56 punten/+21): Quick (thuis), HSC '21 (uit), Blauw Geel '38 (thuis) en EVV (uit)

Op papier, wat niets zegt, heeft Jong FC Volendam het zwaarste programma. We gaan het wel zien. Eerst maandag kijken wat TEC doet en dan starten we op 5 mei met de laatste serie wedstrijd te beginnen in Naaldwijk om 14:00.

Jong FC Volendam: Barry Lauwers, Jay Kruiver, Alex Plat, Mike Eerdhuijzen, Kevin van Gasteren, Gerry Vlak, Martijn Kaars, Nick Runderkamp (89. Marco Speijk), Dani van der Moot, Max Veerman (70. Youssef Blel), Derry John Murkin

Quick '20: Julian Bakker, Taner Sen, Yannick Heskamp, Tim Zwienenberg (65. Cas Goorhuis Oude Sanderink), Luc Stolker, Melvin Degenaar (83. Bas ter Horst), Jeroen Visscher (45. Lennart Jansink), Jelle Leenders, Jan Willem Kamp, Jip Kemna, Jasper-Ewout van Breemen-Schneider

Scheidsrechter: V.S. (Victor) Ris (Groningen)

Gele kaarten: Derry John Murkin, Alex Plat (beiden Jong FC Volendam), Jan Willem Kamp, Bas ter Horst (beiden Quick '20)

Foto's: Fonzie en Saskia KoppesLaatste nieuws