Jong FC Volendam speelt gelijk tegen Jong Sparta R.

03 december 2012 /

Achteraf zullen beide coaches tevreden geweest zijn met de 0-0, maar gaande de wedstrijd zat er zeker voor Jong Volendam meer in tegen Jong Sparta. Met name in de eerste helft duurde het vrij lang, voordat Jong Sparta de overkant opzocht. Jong Volendam speelde gretig, maar kreeg weinig mogelijkheden om te scoren. De mooiste kans deed zich voor na precies een half uur. Van links kwam Ludcinio Marengo goed door, waagde van ver een daverend schot, dat door keeper Korstsmit net genoeg aangeraakt werd om de bal via de paal het veld in te laten ketsen. In de laatste fase voor de rust kwam Sparta wat meer los. In de slotminuut speelde Jong Volendam een act uit Comedy Capers. Leon Tol wilde koste wat kost een bal binnenhouden. Dat lukte op het oog ook, maar deze kwam daardoor panklaar voor een Sparta-aanvaller die dankbaar 0-1 leek te maken. De attente grensrechter echter had al corner gegeven, waardoor Volendam niet met een achterstand naar de thee ging.

{foto1}

In de tweede helft zette Sparta Rotterdam meer druk. Omdat halverwege Brandley Kuwas en Ludcinio Marengo gewisseld werden, verdween het speelse uit het Volendamspel. Sparta Rotterdam kreeg wat meer overwicht, met name door de acties van Mimoun Mahi. Achterin hielden Raoul Esseboom en Erik Schouten uitstekend stand, dus gebeurde er niets opzienbarends. Dat was wel aan de andere kant. Een knal van Nick Tol miste het doel en een scrimmage had door Leon Tol doeltreffend moeten worden afgerond, maar de bal verdween hoog in de tribune. Juist op het moment dat scheidsrechter Van Turenhout affloot, liep Leon Tol nog een gele kaart op wegens een forse actie. De vrije trap werd niet meer genomen, de 0-0 was uiteindelijk het gelijk verdeelde loon voor deze aantrekkelijke wedstrijd.