Tien op rij: ook koploper ten onder tegen Jong FC Volendam

Jong FC Volendam - SV Spakenburg 2-0 (1-0)

21 april 2018 / Derde Divisie Zaterdag

Jong FC Volendam is bezig aan een indrukwekkende reeks. Met de 2-0 overwinning op koploper Spakenburg werd de tiende overwinning op rij geboekt. Stond de ploeg net na de winterstop maar enkele punten buiten de gevarenzone met 20 uit 19 gespeelde wedstrijden, tien gewonnen wedstrijden later liggen de kaarten heel anders. De mannen van Johan Steur staan dik aan kop in de derde periode en ook in de stand is flinke progressie geboekt met een plek in de subtop.

De wedstijd tegen Spakenburg was een heuse topper. De koploper in de algehele stand - Spakenburg stond zeven punten voor op achtervolger Quick Boys - tegen de koploper in de derde periode. Van deze verhoudigen was op het veld in de eerste helft weinig zichtbaar. De beloften van Volendam combineerden er op los en creëerden op die manier een duidelijk overwicht. Tot hele grote kansen leidde dit niet. De eerste en enige grote opwinding voor rust ontstond toen Mo Betti opstoomde en zijn voorzet binnengewerkt zag worden door Jordy Hilterman. De spits wist de bal met zijn linkerbeen handig tussen de verdedigers op de doellijn door te prikken. De scheidsrechter oordeelde dat het ingrijpen van deze verdedigers vergeefs was; de bal had de doellijn gepasseerd. De voorsprong was verdiend; Spakenburg kwam nauwelijks aan aanvallen toe. Tot aan de rust kwam de 1-0 tussenstand niet in gevaar. Spakenburg kwam niet in de buurt van Van Stappershoef en de thuisploeg speelde te slordig om tot scoringskansen te komen.

In de rust werd bij Spakenburg de ene ex-Volendamspeler (Steltenpool) vervangen door de andere (Kees Pier Tol). De bezoekers hoopten meer druk te kunnen uitoefenen op het spel van de Volendammers, maar die lieten zich niet imponeren. Hilterman kreeg de eerste kans na rust, maar had pech dat een 'Blauw' been zijn doelpoging voorkwam. Voor Spakenburg probeerde Menting het van afstand, maar zijn schot ging over. Volendam stond ook fysiek zijn mannetje, wat hier en daar leidde tot verontwaardiging bij de Spakenburgers. Zij rekenden op hulp van arbiter Schaper, maar die kweet zich prima van zijn taak. Halverwege de tweede helft verdubbelde Kay Tejan de voorsprong. De sterke linksbuiten schatte een steekbal van Ali Ulusoy op waarde en kegelde van afstand raak. In de fase die volgde mochten Betti en Hilterman het zich aanrekenen dat de voorsprong niet werd uitgebouwd. Beiden kozen voor eigen succes waar andere mogelijkheden voor de hand lagen. Voor Spakenburg miste Kees Tol een grote kans op de aansluitingstreffer. De Volendamse aanvaller mocht alleen op Van Stappershoef af na een misverstand tussen de doelman en verdediger Zeijlmans. 'Piertje' schoot de bal echter in het zijnet. Spakenburg probeerde aan te zetten voor een offensief, maar verder dan een handvol hoekschoppen kwamen de bezoekers niet. In de slotfase kreeg Volendam nog enkele prima kansen om de score op te voeren, maar deze werden niet benut. Smetje op de overwinning was de rode kaart die Rafik el Hamdi ontving voor een overtreding die de scheidsrechter niet was ontgaan. De prestatie en de uitslag werden er niet minder van.

Opstelling Jong FC Volendam: Jordi van Stappershoef, Mohamed Betti, Nick Zeijlmans, Darryl Bäly, Ali Ulusoy, Rafik el Hamdi, Rodney Smorenberg (76. Gani Meholli), Jari Vlak, Jordy Hilterman, Alex Plat, Kay Tejan

Opstelling Spakenburg: Leon ter Wielen, Barry Beijer, Tom van der Neut, Guido van Rijn, Philip Ties, Mike Vreekamp (68. Jasper Waalkens), Olivier Pilon, Bert Steltenpool (46. Kees Tol), Tom Menting (68. Tom Oostinjen), Nathaniel Will, Giovanni Gravenbeek

Scheidsrechter: D. (Daan) Schaper (Dokkum)