Jong FC Volendam geeft voorsprong in slotfase uit handen

Jong FC Volendam - TEC 1-2 (1-0)

30 mei 2018 / Derde Divisie Zaterdag

Jong FC Volendam had zich een riante uitgangs positie kunnen verschaffen door in eigen huis TEC te verslaan. Maar in plaats van de wedstrijd te beslissen vielen de goals weer eens aan de andere kant. Toch is er nog niets verloren, want uit gescoorde doelpunten tellen niet dubbel, dus bij elke overwinning met één goal verschil in het voordeel van Jong FC Volendam volgt er een verlenging.

Bij de thuisploeg stond er een ander elftal in het veld als een paar dagen eerder in Scheveningen. Onder andere spits Jordy Hilterman stond nu weer in de basis. Hij was ook betrokken bij het eerste gevaarlijke moment van de wedstrijd. Na een prima aanval gaf hij de bal voor, maar die kon nog net onderschept worden door een verdediger. Aan de andere kant was het even later de thuisploeg die zich zelf in de problemen werkte. Een kort genomen achterbal liep bijna verkeerd af. TEC zette druk maar tot opluchting van de FC Volendam aanhang verdween de bal via een TEC speler weer achter. Scheidsrechter Van der Laan had halverwege de eerste helft de bal op de stip moeten leggen. De opgekomen Kevin van Gasteren werd in de zestien onderuit gehaald, maar de arbiter van dienst constateerde dat de bal werd gespeeld.

Nadat een diagonale schuiver van Jordy Hilterman door de doelman werd gekeerd, was het in de tegenaanval Van Stappershoef die redde op een inzet van Koç. Volendam bleef het betere van het spel houden maar verzuimde zich zelf te belonen. Zo ook bij een prima vrijetrap van Dylan Mertens. De bal kwam op maat op het hoofd van Jari Vlak, maar de bal ging over de goal. Bale maakte afgelopen zaterdag met een schitterende omhaal een doelpunt in de Champions League finale en Volendammer Bäly, ach wat scheelt het qua achternaam, wilde het wel nadoen. Helaas lukte dat net niet. Toch viel voor de rust nog de verdiende 1-0. Een mooie aanval over de rechter flank werd door Marco Tol hard voorgezet. Van dichtbij was het Derry Murkin die de bal achter de doelman werkte: 1-0. Met deze stand werd de rust ook bereikt.

Na de wissel ging de wedstrijd wat meer op en neer. Nadat Rodney Smorenberg onder een voorzet van Dylan Mertens door vloog was het Van Stappershoef die een inzet van Grot tot corner verwerkte. Ook bij een ouderwetse klutsbal in de vijfmeter bleek Van Stappershoef onpasseerbaar. Het was een fase waarin het publiek zich absoluut niet verveelde, want nog geen twee minuten later was het een snelle uitbraak van Volendam via Kay Tejan die Dylan Mertens bediende. De inzet van Mertens verdween echter op de binnenkant van de paal en vloog het veld weer in. In de rebound zag Rodney Smorenberg zijn inzet via een verdediger tot corner verwerkt worden. Nadat opnieuw Grot onze doelman op zijn weg vond kreeg Volendam binnen vijf minuten drie aardige mogelijkheden. De laatste, van Kay Tejan was nog wel de beste. Hij won op kracht een duel en zette zichzelf vrij voor de doelman. In plaats van de bal simpel langs de doelman te spelen besloot hij tot een lob. Deze ging helaas voorlangs de goal. Na een aantal wissels bij TEC namen ze het heft in handen.

Toch viel de gelijkmaker letterlijk uit de lucht. De juist ingevallen Brandon Fijneman gooide de bal "blind" in de zestien. Doelman Van Stappershoef deed niets en tot ieders verbazing belandde de bal op de binnenkant van de verre paal om via de binnenkant van de andere paal weer het veld in te springen. De assistente had echter geconstateerd dat de bal de lijn volledig had gepasseerd, dus een onnodige 1-1. De thuisploeg was volkomen van slag en tot overmaat van ramp gaf de scheidsrechter voor een op het oog onschuldige schouderduw van Nick Zeijlmans een minuut later ook nog eens een strafschop. Dit presentje werd dankbaar door Serhat Koç langs doelman Van Stappershoef geschoten.

In de resterende speeltijd gebeurde er vrij weinig meer en zo stond Jong FC Volendam na vier minuten extra tijd met lege handen. Gelukkig gelden er bij de amateurs andere regels dan bij de profs, dus de goals van TEC tellen niet dubbel. Het doel is dus duidelijk: zaterdag winnen in Tiel! Met één goal verschil gaan we verlengen en bij meer gaan we naar de finale. Maar eerst winnen!

Opstelling Jong FC Volendam: Jordi van Stappershoef, Marco Tol (85. Brian Plat), Nick Zeijlmans, Darryl Bäly, Kevin van Gasteren, Jari Vlak, Kay Tejan, Rodney Smorenberg, Jordy Hilterman, Dylan Mertens, Derry Murkin (89. Taye Lee)

Opstelling TEC: Sebastiaan van der Sman, Migiel Zeller (79. Randel Shakison), Daan Disveld, Bart Westerlaken (82. Brandon Fijneman), Serhat Koç, Nicky Kuiper, Vinnie Vermeer, Matthijs van Gessel (88. Thijs van Hofwegen), Wimilio Vink, Obi Onyeike, Sherwin Grot

Scheidsrechter: J.W.M. (Jannick) van der Laan (Cuijk)

Toeschouwers: 400

Score verloop: 42. Derry Murkin 1-0, 86. Brandon Fijneman 1-1, Serhat Koç 1-2 (strafschop)

Gele kaart: Nick Zeijlmans (Jong FC Volendam)