Jong FC Volendam verliest in Kerkrade

26 november 2012 /

Beloftes wel de complimenten niet de punten

Trainer Berry Smit en de Belofte spelers werden na afloop overladen met complimenten voor het spel en de spelopvatting. Maar de punten kwamen bij de thuisclub terecht. Een kater dus na de lange busreis naar Sittard.
Op het amateurcomplex van Minor uit Nuth (het veld van stadion Kaalheide is voor dit seizoen afgekeurd) begon Volendam goed tegen Roda dat onder meer de 4 miljoen aankoop van Ajax van enkele jaren geleden Rob Wielaart en Delorge in de basis had staan. Damien Menzo verschalkte twee tegenstanders op rechts en schoot maar net voorlangs. Volendam bleef de bovenliggende partij. Aanvallend kon Roda nauwelijks een vuist maken. De mooiste kans voor rust was voor Brandley Kuwas. Bij de tweede paal mikt hij naast na een prima voorzet van Nick Tol. Kuwas had het trouwens moeilijk vanavond. Hij vond voortdurend een even snelle linksback tegenover zich, iets wat niet vaak gebeurt op dit niveau. Bij de enige kans voor rust van Roda had doelman Michaelis de juiste reflex in huis. De derde goede mogelijkheid voor Volendam na een vloeiende combinatie Kuwas – Marengo - Menzo strandde op de Roda doelman

Al kort na rust moest de opnieuw sterk spelende Esseboom met een liesblessure het veld verlaten. Jasper de Bie werd linksachter en Simon Tol schoof door naar het centrum. Joris Dekker verving Damien Menzo en gaf direct zijn visitekaartje af: op rechts kapte hij twee man uit, zag –helaas- de vrijstaande Marengo over het hoofd en zag zijn schot gekeerd door de Roda doelman. Volendam werd steeds sterker en dat leidde 10 minuten voor tijd binnen een minuut tot 3 grote kansen die met enig kunst en vliegwerk van de Roda verdediging niet tot doelpunt gepromoveerd werden. Het aandringende Volendam dat echt de winst wilde binnenhalen werd dan toch 7 minuten voor tijd via een prima counter opgezet door linksachter Albertus die met een voorzet de Poolse spits Lebedynski bereikte op achterstand gezet. Via de binnenkant paal kopte de Pool binnen.
Volendam poogde alsnog de gelijkmaker te forceren en dat leidde na opnieuw een counter nu via het midden tot de tweede goal van Lebedynski.
Na een wonderschone dubbele een-twee kon Joris Dekker alleen voor doel zelfs de dik verdiende ere-treffer niet laten noteren. Hij zocht het doel te hoog.

Opstelling:
1. Mitchel Michaelis, 2 Bowedee Burleson, 3. Raoul Esseboom (Jasper de Bie), 4. Erik Schouten, 5. Simon Tol, 6. Michael Tol (Stafan Plat) 7. Brandley Kuwas, 8. Eric Veerman, 9. Damian Menzo (Joris Dekker), 10. Nick Tol, 11. Ludcinio Marengo.
 Laatste nieuws