Jong FC Volendam verliest nipt van kampioen Katwijk

18 augustus 2018 / Oefenwedstrijd

Zaterdag heeft Jong FC Volendam de voorbereiding op de nieuwe competitie met een 1-0 nederlaag tegen (lands)kampioen Katwijk afgesloten. Vooral in de eerste helft maakte het team van Johan Steur indruk tegen Katwijk dat afgelopen seizoen kampioen werd van de Tweede Divisie.

Er werd op sportpark De Krom met twee "dispensatie spelers" gestart. Iets wat vanaf volgende week taboe zal zijn. Maar voor deze oefenwedstrijd gelden de regels niet en mochten doelman Mitchel Michaelis en spits Enzo Stroo minuten maken in Jong. Dit zelfde gold voor Ties Evers die na de rust het veld in zou komen. Voetballend liet Jong FC Volendam zien met de beste teams mee te kunnen. Vooral in het eerste half uur waren ze de bovenliggende partij. Binnen de eerste tien minuten was linksvoor Derry John Murkin betrokken bij twee gevaarlijke momenten voor de Katwijk goal. Maar beide keren zat er een verdediger of doelman tussen die een doelpunt voorkwam. Aan de andere kant greep Michaelis goed in toen Maricano Mengerink ontsnapte. Pas in de laatste fase van de eerste helft ging de thuisploeg wat meer voetballen en kwamen ze dreigender voor de goal. Maar beide doelmannen hielden hun doel schoon en zo bereikten we doelpuntloos de rust.

Vanaf de aftrap zette Katwijk wat druk op de Volendam goal. Maar tot echte spectaculaire momenten leidde dat niet. Sterker nog, aan de andere kant was het Enzo Stroo die uit een corner van Martijn Kaars de 0-1 voor het intikken leek te hebben. Hij kon echter net niet bij de bal. Een ongelukkig moment van Mike Eerdhuijzen zorgde uiteindelijk dat de wedstrijd na ruim een uur spelen werd opengebroken. Een matige pass op de rand van de zestien werd onderschept door Steven Sanchez Angalo en schoof vervolgens de bal langs Michaelis. In de laatste tien minuten, met Youssef Blel als tweede spits voor Nick Runderkamp, nam Jong FC Volendam het initiatief weer duidelijk over. En er kwamen ook kansen op de verdiende gelijkmaker. Eerst was het Derry John Murkin die een hardloopwedstrijd won van de doelman maar vervolgens zijn inzet gekeerd zag worden door een verdediger. En even later was het een mirakel dat uit een voorzet van Youssef Blel niet werd gescoord. Hierdoor bleef de stand 1-0 en zat voor beide teams de laatste oefenwedstrijd er op. Aanstaande zaterdag speelt Jong FC Volendam de eerste competitie wedstrijd in het Limburgse Echt tegen EVV. De aftrap van deze wedstrijd is om 19:00 uur.

Opstelling Jong FC Volendam: Mitchel Michaelis, Mohamed Betti (46. Ties Evers), Brian Plat, Mike Eerdhuijzen, Darryl Bäly, Jari Vlak, Martijn Kaars, Nick Runderkamp (74. Youssef Blel), Enzo Stroo, Gerry Vlak (59. Max Veerman), Derry John Murkin

Foto's: Fonzie en Saskia Koppes