Jong FC Volendam versterkt aanvalslinie met Quincy Hoeve van Gil Vicente

01 september 2022 / Jack's League

Jong FC Volendam heeft met Quincy Hoeve (19) een nieuwe goaltjesdief in huis. De spits komt over van Gil Vicente en vergroot daarmee de aanvallende mogelijkheden voor de equipe van Kizito Musampa.

Quincy Anthony Edgar Nathan Hoeve, zoals de aanvaller volledig heet, begon zijn voetbalcarrière in 2009 bij SV Atlétiko Tera Corá uit Bonaire. Daar voetbalde hij tien jaar lang en speelde zich in de schijnwerpers van verschillende clubs, waaronder Sparta Rotterdam. In 2019 dwong hij dan ook een transfer af naar de Spartanen, waar hij aansloot bij de Onder 17. In 2021 maakte Hoeve de overstap naar het Portugese Gil Vicente. Ook debuteerde hij voor het nationale team van Bonaire. Hij speelde twee interlands en scoorde in het CONCACAF Nations League-duel tegen Sint-Maarten.

De negentienjarige Hoeve prefereert de spitspositie, maar kan ook zonder moeite op de rechterflank uit de voeten. In het Jack’s League-duel tegen Koninklijke HFC maakte Hoeve zijn debuut voor Jong FC Volendam. Een mooie middag voor de debutant, die gelijk scoorde en daarmee de enige en dus winnende goal maakte voor de Volendammers. "Dit is ongelofelijk", begint Hoeve. "Het idee was om alleen mee de trainen, maar ik heb de trainer al snel overtuigd dat ik een waarde kan zijn voor zijn elftal met mijn kwaliteiten. Toen ik mocht invallen, was ik alleen maar op jacht naar de bal en het doel. Toen Joey (Antonioli, red.) het balletje overgaf aan mij, ging er maar één ding door mijn hoofd: niet nadenken en schieten. En dat pakte gelukkig goed uit. Nu op naar een mooi seizoen met een hoop goals en assists".

'Mentaal betere voetballer worden'

Over trainer Musampa is Hoeve laaiend enthousiast. "De trainer neemt me vaak apart en legt me vaak uit hoe ik bepaalde spelhervattingen anders kan benaderen dan ik eigenlijk zelf voor ogen had. Je merkt meteen dat de kijk van de trainer gelijk inwerkt in je voetballend-denkvermogen. Dat is ook de reden dat ik voor FC Volendam koos, door niet alleen fysiek maar ook mentaal een betere voetballer te worden. Met behulp van de trainer gaat dat zeker lukken".

 



Laatste nieuws