Jong FC Volendam verzuimt ruim te winnen van Jong FC den Bosch

27 januari 2011 /

De eerste helft liet zien dat deze wedstrijd voor de Volendam beloftes weer de eerste was na de lange winterstop. Ook het grote aantal afwezige spelers was debet aan het onwennige begin. Gedwongen door de vele keeperblessures stond Mitchel Michaelis, de reservedoelman van de A1, op doel. Yordi van Beek, eerstejaars A1 mocht (na Ajax) het opnieuw als rechtsback proberen. Toch was de eerste mogelijkheid voor Volendam. Lars Veldwijk pikte in de vierentwintigste minuut een dieptebal op en kon alleen op doelman Sander Maas afgaan. Lars kapte 1 keer teveel waardoor de doelman kon ingrijpen. Even later werd een corner door Murat Onal prima ingekopt, de doelman redde echter fraai. Den Bosch kon hier in de eerste helft bitter weinig tegenover stellen.

In de tweede helft liet Volendam zien dat het een klasse beter was dan Den Bosch. Al snel werd het 1-0 toen Jeffrey de Bok de achterlijn haalde, zijn voorzet werd door Onal uitstekend ingekopt. Even later zette Geraldo Hoogvliets Veldwijk via een goede diepte bal alleen voor de doelman. Deze kon via de lat redding brengen. Een minuut later slaagde Michael Tol erin de mooiste kans (alleen voor de doelman met een zee van tijd) toch te missen. Toch werd het 2-0 door Ludciano Marengo die door opnieuw Jeffrey de Bok mooi gelanceerd werd. Dezelfde Marengo miste hierna noch 2 fraaie mogelijkheden op een grotere score. Den Bosch maakte het nog spannend door 2 minuten voor tijd de aansluitingstreffer te scoren. Verder liet Volendam het niet komen.