Jong FC Volendam stapt als winnaar van strijdtoneel

06 oktober 2018

Jong FC Volendam - Westlandia 2-0 (2-1)

06 oktober 2018 / Derde Divisie Zondag

Na een wedstrijd met twee gezichten stapte Jong FC Volendam toch als winnaar van het veld. Na een bliksemstart, 2-0 na vijf minuten, was het in de tweede helft billenknijpen. Westlandia verdiende absoluut minstens een punt, maar het geluk was aan Volendam zijde. Zo won de formatie van Johan Steur, ondanks dat er twee A-junioren moesten starten, met 2-1 van de formatie uit Naaldwijk. Het is zondag de beurt aan de achtervolgers om het verschil met de trotste koploper weer te verkleinen.

Mede vanwege vele blessures en een schorsing was Johan Steur genoodzaakt om te starten met A-junioren Quinten d' Fonseca en Vasco Lo-Ning-Hing. Voor laatst genoemde was het direct zijn debuut in Jong! Maar na de eerste wedstrijden van dit seizoen weten we dat ook de A-junioren weinig moeite hebben om zich aan te passen aan het spel tegen de "grote jongens". Maar dat de wedstrijd zo van start zou gaan als nu had niemand durven dromen. Binnen vijf minuten was het namelijk Max Veerman die zijn eerste goal in Jong maakte. Hij kreeg de bal in de zestien aangespeeld en na een prima actie verschalkte hij de doelman van de gasten. Terwijl de buitenwereld op de hoogte werd gebracht van de 1-0 lag de 2-0 ook al in het netje. Een voorzet van links werd door Derry John Murkin binnen gekopt. De doelman leek redding te brengen, maar deed dit volgens de assistent scheidsrechter achter de lijn, dus doelpunt. Voor Westlandia coach en voormalig top zaalvoetballer Edwin Grünholz, was de maat snel vol. Nog binnen twintig minuten werden twee spelers gewisseld en liep de derde ook al warm. Nadat de Volendam storm was gaan liggen kregen de gasten ook een kans. Na een prima aanval over rechts gooide echter een Volendammer zich in de baan van het schot en zo hoefde Nordin Bakker niet in actie te komen. Een minuut of vijf voor de rust moest hij dit wel. Een snelle uitbraak van Westlandia kwam via Desley Bransen bij Jedsel Merkes die op Nordin Bakker afstormde. Onze doelman kwam goed zijn doel uit en voorkwam erger, maar raakte wel gebleseerd aan zijn heup. Na een lange behandeling bleek dat hij toch niet verder kon en dus onze andere doelman Barry Lauwers zijn plek over moest nemen. Deze kwam in de resterende tijd niet in de problemen en zo gingen we rusten met een 2-0 stand.

Met de derde en laatste wissel voor Westlandia in het veld begonnen de gasten fanatiek aan de tweede helft. Na wat klungelig verdedigen was het na twintig seconden al raak. Jedsel Markes schoof de bal langs Barry Lauwers: 2-1. Het begin van een ware stormloop op zij goal. Met lange ballen werden de voorwaartsen van Westlandia aan het werk gezet en werd de stormvlag in de Volendam verdediging gehesen. Maar Volendam hield stand. Pas na een minuut of twintig kwam de thuisploeg wat onder de druk vandaan en kreeg het zelf ook een kansje. Max Veerman bezorgde de bal vanaf links bij Derry John Murkin, maar die zag dat verdediger Sam Kloose het hem net te lastig maakte. Even later had Volendam aan de andere kant het geluk aan haar zijde. Brandon Tichem zag zijn schot op de paal belanden maar de rebound werd door Can Memisoglu binnen getikt. Buitenspel volgens de assistent aan de andere kant van het veld, maar uit de beelden bleek wat anders. Geen VAR op dit niveau, dus geen goal. In de slotfase durfde niemand meer geld te zetten op wat de uitslag zou gaan worden. Het kon werkelijk alle kanten opvallen. Westlandia bleef drukken, maar dat bracht ook risico's met zich mee. Nick Runderkamp loste een snoeihard schot, maar raakte onderweg vol een verdediger. De mooie duik van de doelman was dus niet nodig. In de extra tijd leek het alsnog mis te gaan, maar opnieuw werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Over geluk hoefde Jong FC Volendam in deze heuse strijd dus niet te klagen. De jongens mogens trots zijn op het resultaat, maar ook beseffen dat het vandaag ook heel anders af had kunnen lopen. Morgen mag er nog even van genoten worden en dan moet de focus weer naar volgende week. Op zondag, let op je agenda dus, spelen we in Oss tegen OSS '20. Aanvangstijd is 14:30 uur op Sportpark De Rusheuvel.

Opstelling Jong FC Volendam: Nordin Bakker (43. Barry Lauwers), Quinten d' Fonseca, Brian Plat, Mike Eerdhuijzen, Gijs Smal, Alex Plat (79. Marco Speijk), Vasco Lo-Ning-Hing (79. Taye Lee), Nick Runderkamp, Max Veerman, Gerry Vlak, Derry John Murkin

Opstelling Westlandia: Edgar Leerdam, Steve van Kesteren, Marko van de Knaap (22. Desley Bransen), Nick van Vliet, Mark van de Zalm, Brandon Tichem, Jedsel Markes, Rémon van Bochoven (18. Can Memisoglu), Gio Serbony, Nigel Ogidi Nkwankwo (46. Sam Kloos), Yasin Mazlum

Scheidsrechter: S. (Sam) Dröge (Zuidlaren)

Toeschouwers: 200

Scoreverloop: 5. Max Veerman 1-0, 6. Derry John Murkin 2-0, 46. Jedsel Markes 2-1

Gele kaarten: Alex Plat, Max Veerman (beiden Jong FC Volendam en Nick van Vliet (Westlandia)

Foto's: Fonzie en Saskia Koppes

Laatste nieuws