Jong FC Volendam wint van beloftes PEC Zwolle

20 augustus 2012 /

Jong Volendam de gelukkigste tegen Jong PEC Zwolle

De eerste thuiswedstrijd in de nieuwe beloftencompetitie leverde Jong Volendam een 2-1 overwinning op. Wie het eerste kwartier als maatstaf neemt, dicht dit Volendamteam een grote toekomst toe, wie de hele wedstrijd gezien heeft, zal af en toe achter de oren gekrabd hebben. Jong Volendam startte overdonderend. De Zwolse ploeg kwam niet aan aanvallen toe, Jasper van Gelederen stond van grote afstand op het eerste werk te wachten. Maar op het scorebord veranderde helemaal niets, behalve de tijd. De aanvallen en kansen volgden elkaar in hoog tempo op, maar de dartele Volendamploeg verprutste de ene mogelijkheid na de andere. Het had er veel van weg, dat sommige spelers zich alsnog in de kijker van scouts wilden spelen. Solistisch optreden en gaan voor eigen succes stond rendement in de weg. Steeds weer ontbrak het laatste beslissende passje naar de medespelers. De mooiste kans was er voor Jasper de Bie, die na goed voorbereidend werk van Brandley Kuwas nu eens niet voor eigen succes koos en aflegde, wat niets opleverde. De schaarse uitval aan de overkant leverde een terecht afgekeurd Zwols doelpunt op. Na de waterpauze was het plotseling wel raak. Ook nu weer was het Brandley Kuwas die goed doorging. Zijn strakke voorzet werd door Jasper de Bie onberispelijk ingekopt. Het leek de opmaat naar een grotere score. Maar van PEC Zwolle kwam toch een ander antwoord. De mouwen werden opgestroopt, er werd een tandje bijgezet. En zowaar, Zwolle kwam over de middenlijn. Dat bracht Jahmill Flu in totale verwarring. In plaats van, met alle tijd van de wereld, aan een nieuwe aanvalsopbouw te beginnen, schoof hij de bal in de voeten van Ibrahim Ikililou. Zonder ook maar een verdediger in de buurt had de spits er weinig moeite mee de 1-1 op het bord te laten zetten. Volkomen tegen de verhouding in. De mannen van Jaap Stam proefden dat er nog meer in zat. Van het frivole spel van Jong Volendam was niets meer over. Op slag van rust moest Jasper van Gelderen zelfs gestrekt om een schot van Mike Koenders onschadelijk te maken.
Ook in de tweede helft was er van een kansrijk Jong Volendam geen sprake meer. Veel te veel werd gezocht naar eigen glorie. Raoul Esseboom werd door Brandley Kuwas in stelling gebracht, maar hij gaf de bal te weinig vaart mee. Een counter van Ronnie Reniers werd gesmoord. Het wachten was op een opleving die de wedstrijd weer aanzien gaf. Daar zorgde Jong PEC Zwolle onverwachts voor. De verdedigers van Zwolle waren er een kwartier voor tijd van overtuigd dat de afgeslagen Volendamaanval door de pas aangetrokken doelman Danny Wintjes (Fortuna Sittard) tot een goed eind gebracht werd. Het tegendeel gebeurde. Zijn ingreep belandde via de voeten van Nick Tol in zijn eigen doel. Dat betekende met veel geluk 2-1, terwijl kort daarvoor die stand al op het bord had kunnen staan. Uit een prima voorzet van Nick Tol kopte broer Michael in uitstekende positie rakelings over. Jong PEC Zwolle liet het daar niet bij. Alles werd nog een keer uit de kast gehaald, wat in korte tijd drie gele kaarten opleverde. De gasten kregen van scheidsrechter Zeeman ruim de tijd om de schade te herstellen. Ruim zes minuten liet de brave man extra doorspelen.
Jong Volendam heeft nu na twee wedstrijden drie punten. Op maandag 27 augustus speelt de ploeg uit tegen de combinatie NEC/Oss.

{foto1}{foto2}{foto3}Laatste nieuws