Jong FC Volendam wint van Jong AZ

06 mei 2013 /

In een uiterst vermakelijke wedstrijd heeft Jong Volendam op een sportieve manier revanche genomen voor de 12-2 nederlaag in maart in Alkmaar. Kampioen Jong AZ leek in de openingsfase erop te vertrouwen dat het ook deze keer wel goed zou komen. Met overtuigend spel werd de Volendamverdediging keer op keer voor schut gezet, wat in de achtste minuut een doelpunt van Maikel Rosheuvel opleverde. Op dat moment was Jong Volendam nog niet over de middenlijn geweest. Maar amper vier minuten later stond het plotseling 1-1. De eerste diepe bal die van achteruit verzonden werd, kreeg een uitstekend vervolg in de actie van Damien Menzo. Zijn strakke voorzet werd oor Soufiane Lagmouchi keurig afgewerkt. De doelpunten volgden elkaar vervolgens snel op. Halverwege de eerste helft was een soortgelijke aanval via Rok Roj precies op maat voor Henk Veerman. In plaats van weggespeeld te worden door de koploper stond het nu ineens 2-1 voor Jong Volendam. Dat was van korte duur. Een Alkmaarse corner werd op de voeten gelegd van de volledig ongedekt staande Thomas Lam, die de stand weer gelijk trok. Jong Volendam had de smaak toch te pakken. Robert Mühren en Soufiane Lagmouchi hadden voor nieuw succes moeten zorgen, maar aan de andere kant kreeg Ali Messaoud ook een uitgelezen kans. In de laatste minuten voor rust werkte Bowedee Burleson erg opzichtig mee aan een nieuwe voorsprong voor Jong AZ. Kinderlijk liet hij zich de bal afnemen door Fernando Lewis, die oog in oog met de uitstekend keepende Mitchel Michaelis geen problemen had om de ruststand op 2-3 te zetten.

In de tweede helft gebeurde er bijna een kwartier lang niets, totdat Nick Tol zich nadrukkelijk in de frontlinie vertoonde. Eerste onderschepte hij een opbouw van AZ, wat 3-3 betekende. Vervolgens kreeg hij een voorzet van Rok Roj, maar kwam niet tot succes. Pal daarop nam Soufiane Lagmouchi een vrije trap zo snel, dat Nick Tol eenvoudig voor 4-3 kon zorgen.

Door de vele wissels zakte in het laatste kwartier het spelpeil naar een minder niveau, wat Jong Volendam niet belette om de poort achterin op slot te houden. De 12-2 was uitgewist, de stand op ed ranglijst weer eervol achter Jong AZ, met alleen nog een uitwedstrijd naar Jong Den Bosch voor de boeg.