Jong FC Volendam wint vermakelijke wedstrijd

11 maart 2013 /

De namen van de spelers die op het wedstrijdformulier stonden, waren een voorteken voor een mooie wedstrijd. Veel ervaring bij vooral Jong ADO Den Haag en veel spelers bij Jong Volendam die graag wilden laten zien dat de stap hogerop beslist gemaakt kan worden. Bij Jong ADO liepen Vicente, Poepon, Visser en Supusepa. Bij Jong Volendam hadden onder meer Robert Mühren en Soufiane Laghmouchi een basisplaats. Wat het publiek op voorhand mocht verwachten kwam ook uit. Meer zelfs. Door het optreden van het arbitrale trio kreeg de wedstrijd ook nog een lading mee, die het publiek bezig hield.

Na precies een kwartier brandde de wedstrijd goed los. Slordig verdedigen gaf Jong ADO alle ruimte de vrije man te vinden. Vicente scoorde eenvoudig. Vanaf de aftrap gaf Jong Volendam het antwoord. Damien Menzo zette zijn lichaam er goed in, toen hij op links het duel aanging. Een afgemeten voorzet op Soufiane Laghmouchi vroeg om wat goochelwerk. De oud-speler van AGOVV Apeldoorn liet zien wat hij in huis had, zette drie spelers voor joker en scoorde beheerst. In het kwartier dat daarna volgde, mocht Jong ADO de handen dichtknijpen, dat twee enorme scrimmages geen doelpunt opleverden. Op wonderbaarlijke wijze werd de bal telkens weer weggewerkt. Een minuut of tien voor rust speelde doelman Mitchell Michaelis verkeerd in, Erik Schouten kwam te laat en vier ADO-spelers hadden de hoek voor het uitzoeken: 1-2. Ook nu kwam Jong Volendam vanaf de aftrap op gelijke hoogte. Weer was het Damien Menzo die een hoofdrol voor zich opeiste. Hij zag de keeper uitstappen en met een fraaie boog deponeerde hij de gelijkmaker in het doel. Op slag van rust kreeg Raoul Esseboom het met de scheidsrechter aan de stok. Dat leverde hem een gele kaart op. Hij had inmiddels een bloedneus, waarvoor hij naar de kant gestuurd werd. Aan de lijn voor de dugout werd hij behandeld, waarna hij zonder teken het veld in rende. Scheidsrechter Coppens hanteerde strikt de regels en gaf de tweede gele kaart en rood. De poppen waren aan het dansen. De sfeer was al op scherp omdat assistent-scheidsrechter Jansen ten onrechte twee uitstekende aanvallen van Jong Volendam afgevlagd had.

In de rust koelde de zaak flink af, zodat er in de tweede helft toch sportief gespeeld werd. Jong Volendam liet zich met tien man de kaas niet van het broodje eten. Nick Tol was op de plek van Raoul Esseboom gaan spelen, zodat de verdediging als vanouds goed stond. Slechts een keer moest Michaelis de hulp van hogere machten inroepen. Ook die situatie leverde niets op. In de 68e minuut prikte Robert Mühren de derde goal binnen, wat een beloning was voor de intenties van Volendam. Kort ervoor had Damien Menzo de kans op 3-2 al laten liggen en na zijn doelpunt liet Robert Mühren het vastleggen van de overwinning achterwege door een fraaie aanval niet goed af te ronden. Die vierde goal kwam er toch toen de Haagse doelman Buwalda in de fout ging. Henk Veerman was er als de kippen bij. In een dolletje met de keeper zag hij tot zijn verbazing dat de bal langzaam over de lijn hobbelde. De drie punten waren binnen in een uiterst vermakelijke wedstrijd, ondanks de snijdende kou.