Jong Heracles Almelo - Jong FC Volendam

19 oktober 2009 /

Jong Volendam, versterkt met de A-selectiespelers Wouter Artz, Maikel van der Werff, Hamit Yidiz, Jaap Molenaar, Mo Ajnane, Murat Onal en Thijs Sluijter vertrok vol goede moed naar Almelo voor de wedstrijd tegen Heracles dat alle zes wedstrijden tot nog toe had gewonnen.

Het eerste kwartier waren beide ploegen gelijkwaardig. Jaap Molenaar kwam enkele malen gevaarlijk voor doel zonder dat dit tot een treffer leidde. Aan de ander kant voorkwam doelman Ruiter dat Heracles tot scoren kon komen. In de achttiende minuut bewees Sebastiaan Steur (terug na een langdurige blessureperiode) zijn waarde. Hij joeg de bal van zeker 25 meter onhoudbaar voor doelman Ruiter in de linkerbovenhoek. De cornerverhouding liep inmiddels op naar 6-0 voor Volendam. Helaas worden daar geen punten voor uitgedeeld.

Vlak voor rust kwam Heracles op 2-0 door een fraaie goal van Samuel Armenteros. De aanvaller draaide knap weg van zijn tegenstander en schoof de bal met gevoel langs Robbin Ruiter. Volendam voelde zich nog niet verslagen tijdens de rust. Echter, in de tweede minuut na rust let Sebastiaan Steur opnieuw zijn klasse zien. Op rechts liet hij Volendam verdediger Sporkslede op zijn karakteristieke wijze zijn hielen zien, kwam daarna goed naar binnen en versloeg doelman Ruiter met een lage schuiver in de verste hoek. Jong Volendam kwam deze klap niet meer te boven hoewel een prachtig schot van Murat Onal op de lat een beter lot verdien had. Doelman Ruiter (opnieuw uitstekend) voorkwam hierna nog met enkele reddingen een grotere voorsprong voor Heracles. Trainer Kolmschot van Heracles vatte de wedstrijd goed samen: Het was onze beste wedstrijd van dit seizoen., maar dat was ook nodig tegen een goed Volendam.