Jong MVV - Jong FC Volendam

12 oktober 2009 /

Jong Volendam naar de tweede plaats in de competitie.

Het jeugdige Volendam (5 eerstejaars en 1 A-junior) speelde in Maastricht een evenwichtige wedstrijd. Wouter Artz zorgde voor de nodige rust in de achterhoede hetgeen van groot belang was omdat de spelers voor het eerst in deze samenstelling optraden: door de schorsing van Nicky Sjaardema, en de beenbreuk tijdens de training van Ralph Hovestad maakte A-junior Bart Groot zijn debuut als voorstopper. Kafui Akpo verving Sjaardema op uitstekende wijze. De rust in de achterhoede werd mede veroorzaakt door het uitstekende spel van doelman Ruiter die al in de tweede minuut met een prima redding een vroeg doelpunt van MVV voorkwam. Thijs Sluijter kon ook weer speelminuten maken. Hij zorgde als aanspeelpunt tussen de linies ervoor dat Volendam ook aanvallend voortdurend dreigend was. Ron Keizer zorgde voor het eerste echt gevaarlijke moment nadat hij drie spelers van MVV op het verkeerde been zette. Doelman Wagner van MVV voorkwam een doelpunt. Even later werd ook hij verslagen door Jaap Molenaar die door Roy Bakkenes goed werd aangespeeld. Molenaar scoorde met buitenkant rechts in de korte hoek.

Na de rust is MVV eigenlijk nooit meer gevaarlijk geweest en was het wachten op het tweede beslissende doelpunt van Volendam. Jaap Molenaar liep zich vast bij een uitstekende mogelijkheid om zijn tweede doelpunt te maken. Leandro Kappel (na een kwartier ingevallen voor Thijs Sluijter) had bij zijn eerste actie al bijna succes. Even later kon invaller Nick van der Valk (voor Jaap Molenaar) zijn eerste doelpunt laten aantekenen. Hij scoorde via de binnenkant van de paal na goed vrijgespeeld te zijn via Leandro Kappel en Roy Bakkenes. Het mooiste doelpunt viel vlak voor tijd. Kappel kapte op fraaie wijze zijn tegenstander op rechts uit en zette uitstekend voor. Nick van der Valk zorgde bij de eerste paal met een volley uit het boekje voor de 0-3. Kort voor tijd mocht A-junior Frank Schilder nog zijn debuut maken. Door deze overwinning bereikt Volendam de tweede plaats in de competitie achter Jong Heracles dat noch ongeslagen is. Volgende week maandag kan Jong Volendam de achterstand op Heracles verminderen tot drie verliespunten als zij elkaar in Almelo treffen.