Jong Roda JC - Jong Volendam

24 februari 2011 /

Beloftes verliezen van zichzelf en het licht.

Met slechts twee reserves en zonder reserve doelman kwamen de beloftes van Volendam na een lange rit van vier uur te laat aan in Kerkrade. Daardoor begon de wedstrijd tegen RODA JC een kwartier later. En, niet op het hoofdveld, maar op een slecht kunstgrasveld met te weinig licht. Als de KNVB deze competitie serieus wil nemen dan zullen toch ook eisen aan het speelveld gedefinieerd moeten worden. Dit was weinig motiverend voor de 22 spelers.

Doordat enkele spelers van de beloftes opgeroepen werden voor de A-selectie voor de wedstrijd tegen Cambuur was de opstelling vergeleken met de vorige wedstrijd aanzienlijk gewijzigd.

Toch stond Volendam al na 30 seconden op 0-1: Mark de Loor (dit keer op 10) pikte een verkeerde terugspeelbal op en scoorde beheerst.
Dat het korte tijd later al weer 1-1 werd was te wijten aan misverstanden in de Volendam defensie. Ook de 2-1 korte tijd later werd veroorzaakt door weifelend ingrijpen. De gelegenheidslinksachter Ludciano Marengo liet zijn man lopen en de voorzet werd door Carim Hilal in eigen doel gewerkt.
Kort hiervoor en even later kreeg Volendam via Murat Onal drie goede mogelijkheden voor een tweede doelpunt. Hier waren pech (bal op de lat) en de doelman van Roda de oorzaak dat er niet gescoord werd.
Na twintig minuten moet Onal met een knieblessure het veld verlaten. Marengo ging naar de aanval en A1 speler Mitchell Janssen nam de linksachterplaats in.
Toch kreeg Volendam weer de beste mogelijkheid op de 2-2. Mark de Loor stuitte op de Roda doelman. Even later werd het tegen de veldverhouding 3-1 toen Roda Volendam A1 doelman Brian van der Werff met een boogbal verslagen werd.

In de rest van de wedstrijd kreeg Roda geen enkele kans meer. Volendam wel, maar een oud euvel: geen scoringsvermogen stak weer op. Een goed voorbeeld daarvan was dat, na een prima aanval vier spelers van Volendam voor de doelman van Roda verschenen, echter zelfs deze situatie werd niet in een doelpunt omgezet.

Ook in de tweede helft was Volendam beter dan de tegenstander. Vele kansen ware hier het gevolg van. Slechts een daarvan werd benut: een vrije trap van Niels Buijs via een kopbal van Mark de Loor: 3-2.

Volendam stond teleurgesteld na 90 minuten onnodig met lege handen.
En, daarna weer een leuke busreis van drie uur zodat we om kwart over een ‘s nachts weer in Volendam waren. Eigenlijk te gek voor woorden. Hier faalt de KNVB duidelijk in haar opdracht een motiverende jeugdcompetitie te organiseren.