Jong Volendam beloont zichzelf niet tegen de Graafschap

17 september 2012 /

Was de eerste helft van Jong Volendam tegen Jong De Graafschap van een zeer matig gehalte, de tweede helft maakte alles goed.

Voor de thee bakte vooral FC Volendam er heel erg weinig van. Doelman Theo Zwarthoed, de keeper van De Graafschap, kreeg werkelijk niet een bal op zijn doel. Dat was aan de andere kant weinig beter. Toch stond het 0-1 bij rust. Na precies 25 minuten werd een corner Volendam fataal. Terwijl iedereen dacht dat doelman Roy Pistoor de situatie zou klaren, kon de uitblinkende Cavlan vrij inkoppen. Deze begaafde middenvelder had samen met Breinburg het spel in handen. Jong Volendam kon drie kwartier lang slechts toekijken.

In de tweede helft kwamen Henk veerman en Stefan Plat in het veld voor Jeffrey Bok en Eric Veerman. Later kwam daar ook nog Damien Menzo bij voor Eric Schouten. Dat bracht een hoop meer reuring aan Volendamkant. Niet dat daarmee de wedstrijd meteen naar de hand kon worden gezet, maar er was nu wel werk aan de winkel voor Zwarthoed. Eerst testte Nick tol met een enorme lob zijn keeperszicht en even later moest de Doetinchemse keeper vol aan de bak op een vlammend schot van Nick Tol. Ook Henk Veerman werd twee keer uitstekend in stelling gebracht door Brandley Kuwas, maar zijn vizier was slecht afgesteld. De mannen van De Graafschap kregen aan de andere kant een zee aan ruimte, maar deden er helemaal niets mee. Hun dieptepunt was in de laatste minuut, toen Roy Pistoor bij een corner meegegaan was naar de overkant. De afvallende bal was een prooi voor drie aanvallers van De Graafschap. Van meer dan vijftig meter werd de baal naar het lege doel geschoven. Maar de bal hobbelde langs de verkeerde kant van de paal, tot hilariteit van alle toeschouwers.

Afgezet tegen het elan van de tweede helft was een gelijkspel een betere uitslag geweest, maar Jong Volendam moest bloeden voor het bloedeloze spel van de eerste helft en het niet scherp omgaan met een handvol uitstekende kansen in de tweede helft.