Jong Volendam deelt de punten met koploper Utrecht

31 januari 2011 /

In een spannende wedstrijd lieten de beloftes van Volendam zien dat de opgaande lijn van voor de winterstop doorgezet wordt. Door een blessure van Sonny Stevenstijdesn de inspeelperoiode moest opnieuw Mitchell Michaelis het doel verdedigen. Op de reservebank was daardoor ook geen doelman meer aanwezig. Toen na 10 minuten een Utrecht speler de duim van Mitchel raakte werd gevreesd dat een veldspeler het doel moest gaan verdedigen. Gelukig was dat niet nodig en Michaelis speelde verder een gedegen wedstrijd. In het eerste kwartier kregen zowel Onal als Veldwijk beide een prima mogelijkheid de score te openenen. Beiden zochten het doel te hoog. Even later kreeg Leon de Kogel (basisspeler bij Utrecht tijdens een Europacup wedstrijd) ook een uitstekende kans. Michaelis redde bekwaam. De verdiende 1-0 voor Volendam kwam toch: uit een mooie voorzet van Onal kon de goed spelende Michael Tol (Pier) de bal vallend in de verste hoek inkoppen. Leon de Kogel raakte hierna nog de paal met een afstandschot. Op slag van rust zette Mark de Loor Lars Veldwijk alleen voor het Utrecht doel. Lars kon echter de trekker niet overhalen.

Na rust tapte Utrecht uit een ander vaatje. Fel spelend werden de Volendammers fysiek overtroefd. In de 56e minuut kwam FC Utrecht verdiend op 1-1: uit een indraaiende corner van Anouar Kali kopte Marko Maletic de 1-1 binnen. Ook uit een corner werd het al snel hierna 2-1 voor Volendam, opnieuw Michael Tol kon inkoppen via een FC Utrecht speler. Na een scrimmage in het Volendam doelgebied kwam Utrecht op 2-2. Hier konden beide ploegen tevreden mee zijn. Dat in de allerlaatste minuut Roy Bakkenes nog een goede mogelijkheid op 3-2 miste kon het goede gevoel over deze wedstrijd niet vergallen.

Met nog een inhaalwedstrijd tegoed staat Volendam virtueel tweede achter koploper Utrecht