Jong Volendam en Jong Roda JC delen de punten

02 april 2013 /

Dat het bij vier doelpunten zou blijven viel na de bliksemstart van beide teams niet te voorspellen. Jong Roda JC strafte al na een minuut een verdedigingsfout van Jong Volendam genadeloos af. Michel van Veen scoorde knap diagonaal achter Roy Pistoor. Na de grote nederlaag een week eerder tegen Jong Sparta werd ook nu het ergste gevreesd. Maar Jong Volendam heeft in Henk Veerman een spits die overal scoort, zo lijkt het. In de vierde minuut werd hij prima weggestuurd, wat evenwicht in de stand bracht. Daarna ontwikkelde zich met name van de kant van Jong Volendam een aantrekkelijke eerste helft. Tegen het bijzonder jonge Jong Roda, naar Volendam gekomen met zes a-junioren, werd naar hartenlust gecombineerd. Dat leverde na precies een half uur de 2-1 voorsprong op. Weer was het Henk Veerman die de Volendamaanval knap afrondde.
De tweede helft was van een duidelijk minder gehalte. De Limburgers zetten een tandje bij, hielden Jong Volendam een tijd lang op de eigen helft, waardoor het wachten was op de gelijkmaker. Na een minuut of zeven leek het zover. In een scrimmage belandde de bal over de doellijn, maar de goal werd afgekeurd, omdat hij al eerder over de lijn naast het doel gegaan was. Uit die corner kwam opnieuw een scrimmage die op het dak van het doel eindigde. Halverwege de tweede helft had Jong Volendam op 3-1 kunnen komen. Een uitstekend opgezette aanval over rechts belandde bij Romano de Jonge die vlijmscherp op Joris Dekker voorzette, maar hij miste de open kans. Kort erna viel de gelijkmaker. Balverlies op het middenveld gaf vrij baan aan Mitchell Paulissen, die weinig moeite had om de Volendamdoelman kansloos te maken. Daarna zakte het spelpeil bedenkelijk. Jong Volendam kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid. Opnieuw was het Henk Veerman, maar deze keer schoot hij recht in de handen van de keeper. Met 2-2 konden beide partijen “vrede” hebben.