Jong Volendam in duel met directe concurrent

15 maart 2017

Elke week is het weer de vraag waar dit seizoen gaat eindigen voor Jong FC Volendam. De laatste weken zijn de resultaten uitermate goed. Doordat er slechts één nederlaag was in 2017 staan de mannen van Berry Smit brutaal op de vierde plaats in de Derde Divisie. Zou het team zich nog kunnen mengen in de race om het kampioenschap? Met nog acht speelrondes op het programma is er nog van alles mogelijk.

Aanhaken of afhaken voor Rijnsburg
Na een prima start van het seizoen met twee overwinningen (Jong Almere City FC en Huizen) bleven de "Uien", de bijnaam van Rijnsburgse Boys, maar liefst zeven wedstrijden zonder overwinning. Maar om nou te zeggen dat het vervolgens heel goed ging, nou nee... Het was een najaar met pieken en dalen. Na een mooie 4-1 tegen SteDoCo gingen ze er de volgende wedstrijd met 4-1 af in Harkema. Na overwinningen tegen Quick Boys (7-1 maar liefst) en ODIN '59 werd er vervolgens van titelconcurrent Scheveningen met 2-0 verloren. Toch kwam er een mooie serie die rond Sinterklaas werd ingezet. Uit de zeven wedstrijden tot eind februari pakten ze maar liefst negentien punten. En daarmee meldden ze zich nadrukkelijk in de strijd om het kampioenschap. Maar tegen een directe concurrent ging het vervolgens mis. De eerste nederlaag in eigen huis was tegen Scheveningen een feit, 1-3. En vorige week zag het er ook even naar uit dat ze opnieuw een flinke misstap zouden maken. Maar na een 2-0 achterstand vochten ze zich alsnog terug tot 2-2. Hierdoor staan ze nu op de vijfde plaats met nog twee wedstrijd te goed bij FC Lisse en SteDoCo, die tijdens het Paasweekend ingehaald zullen worden. Mochten ze beide wedstrijden winnen dan hebben ze zelfs nog kans om de tweede periode binnen te halen.

Een serieuze test
Na de 3-0 met nog minder dan een kwartier op de klok leek de wedstrijd tegen SteDoCo gespeeld. Daar dacht de tegenstander echter anders over. Maar na een te spannende slotfase bleven de drie punten in Volendam. Met 44 punten en nog acht wedstrijden te gaan staat Jong Volendam gewoon tussen de teams in die het hele seizoen al "de baas" zijn in deze Derde Divisie. Zaterdag dus een serieuze test voor de mannen of ze zich ook echt kunnen mengen in de strijd om de kampioensschaal. Voor Volendam moet niets en is dit seizoen al meer dan geslaagd, maar het kan natuurlijk nog altijd mooier worden. Wat er ook gebeurd na de wedstrijden van zaterdag staat Jong Volendam derde of vierde, want het gat met de nummer vijf Rijnsburgse Boys is vier punten. Het team kan weer alle steun gebruiken, dus kom de mannen zaterdag in Rijnsburg supporten!

Arbitrage
De wedstrijd van zaterdag zal onder leiding staan van de heer Colin Prooi uit Hellevoetsluis. Beide teams heeft de heer Prooi dit seizoen nog niet gefloten. Al was het op 4 februari wel de bedoeling dat hij leidsman zou zijn bij Harkemase Boys - Jong FC Volendam. Echter door een kuitblessure moest hij op het laatste moment afhaken. Gelukkig is hij inmiddels weer hersteld van deze vervelende blessure. Aan de zijlijnen zal hij worden bijgestaan door de heren Van Dijk en Bruggeman.

Twitter
Via ons Twitteraccount @fcvolendam is de wedstrijd zaterdag weer live te volgen. Hashtag van de wedstrijd is #rbbjvo. De wedstrijd op Sportpark Middelmors in Rijnsburg begint om 14:30 uur.
In het programma De Kapstok op L.O.V.E. Radio (Ether 106.6 FM en kabel 89.0 FM) zullen er nieuwsflitsen van de wedstrijd zijn.Laatste nieuws