Jong Volendam - Jong Cambuur Leeuwarden

02 februari 2009 /

Jong Volendam niet voorbij Jong Cambuur Leeuwarden

Vorig jaar had Jong Volendam aan Jong Cambuur Leeuwarden de handen meer dan vol en ging het met 0-2 onderuit. Deze keer werd de Friezen bijna dezelfde eer gegund. In de eerste helft werd het na een dik kwartier 1-0 door Murat Onal. In de tweede helft werd dat omgekeerd, maar kwam er uiteindelijk een moeizaam gelijkspel tot stand.
In een snijdende noordoostenwind hadden de beloften van FC Volendam en Cambuur Leeuwarden de eervolle taak het publiek te mogen vermaken in een wedstrijd waarin voor Jong Volendam met name de aansluiting bij Jong ADO Den Haag op het spel stond. Beide teams hadden nauwelijks a-spelers in de gelederen, omdat FC Volendam dinsdags naar Willem II moest en Cambuur Leeuwarden de inhaalwedstrijd tegen FC Zwolle op de rol had staan.
Veel gebeurde er niet. In het eerste kwartier was er geen enkele kans, aan weerszijden. Ook de van Volendam-zaterdag overgenomen Kees Tol had voor Jong Cambuur Leeuwarden geen mogelijkheden te laten zien dat Volendam een talent had laten lopen. De enige opwinding was in de zeventiende minuut, toen een aanval over rechts door het dikbevolkte strafschopgebied van Jong Cambuur Leeuwarden schoot en op links terecht kwam bij Murat Onal. Omdat ook de Friese keeper was gaan buurten bij zijn verdediging hoefde Volendams topscorer de bal slechts in het lege doel te schuiven.

Daarmee waren de wapenfeiten wel op. De enige die nog wat aan de stand had kunnen doen aan Leeuwarder kant was Kees Tol, maar hij schoot in het zijnet. Aan Volendams kant rushte Furdjell Narsingh langs iedereen, maar met de keeper in zicht was alle kracht verdwenen en werd een zeer riante kans om zeep geholpen.

De tweede helft was amper drie minuten oud, toen Jong Cambuur Leeuwarden heel eenvoudig langszij kwam. Zeer knullig verdedigen van Nico Keizer zorgde voor vrij baan voor Aziz Geyik. Hij liet zich dit meevallertje niet ontnemen en verschalkte Robbin Ruiter simpel. Even later ging de Volendamaanvoerder opnieuw in de fout, maar nu wist Jong Cambuur Leeuwarden niet te profiteren. Uit de afgedwongen corner kwam wel een klutsdoelpunt, maar dat werd wegens hands afgekeurd. Jong Volendam was de kluts helemaal kwijt. Jong Cambuur Leeuwarden trok het initiatief volledig naar zich toe. Nog voordat het volle uur gespeeld was, stond ook de 1-2 op het bord. Uit een moeilijke hoek beproefde Kees Tol zijn specialiteit en kogelde snoeihard in. Een logische stand, gezien het spel dat Jong Volendam na rust vertoonde. Het was helemaal niets meer. Dat bleek een minuut later al. Narsingh sneed door de Friese verdediging, maar werd gehaakt. Strafschop. Murat Onal legde aan, en in navolging van Bernard Hofstede joeg ook hij de bal hoog over het doel. Ook toen Onal halverwege de tweede helft weggestuurd werd, kreeg hij een dot van een kans niet in het Friese doel. Ook Ron Keizer kreeg, alleen voor de keeper, de bal niet in het doel. Toch kwam, een kwartier voor tijd, de gelijkmaker in het vizier. Er ging een ware kanonnade aan vooraf, voordat a-junior Roy Bakkenes fraai hoog kon inschieten. Jong Volendam zette druk en gaf achterin nauwelijks meer iets weg, maar de ijver die nu aan de dag gelegd werd, kwam te laat. Voor de zoveelste keer werd tegen een laagvlieger kostbaar puntverlies geleden op weg naar een mogelijk kampioenschap, en opnieuw in een week dat ook het eerste elftal een midweekse wedstrijd moet spelen.