Jong Volendam - Jong Veendam

06 oktober 2008 /

Jong Volendam verspeelt koppositie tegen Jong Veendam

Door: Cor Tol

In een belabberde wedstrijd heeft Jong Volendam geen moment indruk kunnen maken. Zonder de geblesseerde Yannick de Wit, maar met een volledig fitte Arvid Smit was Jong Volendam geen schim van de ploeg die de afgelopen weken de eerste plaats in de ranglijst voor zich had opgeëist. Jong Veendam was vaardiger, sneller en gemotiveerder en dus de terechte winnaar.

In de eerste helft was van de leiderskwaliteiten van Jong Volendam weinig te zien. Vanaf de aftrap lag het initiatief bij de bezoekers. Het middenveld werd in bezit genomen en Volendam op afstand gehouden. Op nummer 10 stond Erwin Buurmeijer. Vorig seizoen was hij er in zijn eentje verantwoordelijk voor, dat FC Volendam de openingswedstrijd slechts op 2-2 kon afsluiten na een 2-0 voorsprong bij rust. Het uitstekende voetbalinzicht dat deze speler gepaard laat gaan aan een ontembare strijdlust, was ook Jong Volendam te machtig. De lijnen die uitgezet werden bij de Veendamaanvallen bezorgden Volendam handenvol werk. Voor rust kwam Jong Volendam wel geteld tot één kans. Op rechts werd Melvin Platje weggestuurd. Omdat hij zelf niet in de ideale positie uitkwam, schoof hij de bal door naar de volkomen vrijstaande Robert Mühren. Deze had te lang werk, waardoor de enige kans verloren ging. Veendam had tien minuten voor rust meer succes. In een ogenschijnlijk afgeslagen aanval probeerde spits Marcel Kok nog een keer een hoogstandje. Tot verbazing van zichzelf maar meer nog van de mistastende Robbin Ruiter verdween de bal hoog in het doel (0-1).

Na rust was het al niet veel beter. Jong Volendam kwam tot de tachtigste minuut niet in het stuk voor. Doelman Robbin Ruiter hield tot drie keer toe de score op het kleinst mogelijke verschil, waarmee duidelijk was, dat er maar een ploeg recht op de punten had. De laatste minuten werd het voetbal van Jong Volendam het aanzien meer dan waard, maar dat was te laat. Furdjell Narsingh kreeg een unieke gelegenheid te scoren, maar joeg de bal onbesuisd over het doel. De verdediging van Jong Veendam gaf verder geen krimp. Dik verdiend gingen de punten mee naar de Langeleegte.