Jong FC Volendam kampioen Derde Divisie

26 mei 2019

Promotie naar de Tweede Divisie

Jong FC Volendam is in de laatste wedstrijd van het seizoen kampioen geworden van de derde divisie zondag. De ploeg van Johan Steur won in Haaksbergen met 6-1 van HSC'21. De Volendmase doelpunten kwamen op naam van Martijn Kaars (2x), Joey Veerman (2x), Derry John Murkin en Max Veerman.

Jong Volendam opende al na tien minuten de score. Op aangeven van Joey Veerman kon Martijn Kaars de 0-1 aantekenen. Kaars tekende ook voor de 0-2 na een aanval over veel schijven. Hoewel HSC'21 ook een paar kansjes kreeg, hield keeper Nordin Bakker zijn doel (tot de rust) schoon. Nog in de eerste helft werd het 0-3. Een schot van Kaars kon door keeper Brammer van HSC'21 nog worden weggewerkt met zijn voet, maar Joey Veerman scoorde in de rebound.

Een kwartier voor tijd kopte Derry John Murkin de 0-4 achter de Haaksbergse keeper bij de tweede paal. De voorzet kwam van Nick Runderkamp. Een minuut later maakte Joey Veerman er 0-5 van. Met die cijfers wonnen de Volendammers in de eerste wedstrijd van het seizoen thuis van HSC'21. De ingevallen Max Veerman maakte er met nog tien minuten te spelen 0-6 van. De eretreffer voor HSC'21 viel vijf minuten voor tijd toen keeper Bakker niet helemaal op stond te letten bij een vrije trap van Kelvin Veensma: 1-6.