Jong Volendam komt laat op stoom

26 augustus 2009

Jong Volendam – Jong RBC Roosendaal 3-0

In de eerste competitiewedstrijd van dit nieuwe, merkwaardige seizoen heeft Jong Volendam met 3-0 van Jong RBC Roosendaal gewonnen. Bij rust was het 1-0, in de slotminuten werd het alsnog 3-0.

Jong Volendam had voor de vaste volgers een behoorlijk nieuw gezicht. In het basiselftal stonden nieuwelingen als Justen Sporkslede, Ralph Hovestad, Nick van der Valk en Leandro Kappel. Zij mogen dit seizoen laten zien, naast de beloften uit de Volendammer opleiding, dat ze mogelijk de stap naar het eerste elftal kunnen maken. Gelukkig voor hen bestaat bij een aantal clubs het beloftenelftal nog. De competitie die Volendam nu ingegaan is, kent een heel andere geografische indeling dan de voorgaande jaren. Was Noord-Nederland het speeldomein, nu is daar ook Nederland beneden de rivieren bij gekomen. Reisjes naar Roosendaal, Kerkrade en Maastricht op maandagavond…

De zin van deze competitie werd in de wedstrijd tussen Volendam en RBC duidelijk. De wil om te winnen, de mogelijkheid te laten zien dat je als speler fysiek, technisch en tactisch hogerop kan, kregen alle kans. In de eerste helft was dat duidelijker dan de tweede helft. Na de halverwege verkregen voorsprong, een prima doelpunt van Roy Bakkens op aangeven van Jaap Molenaar, ging Jong Volendam aanvankelijk op jacht naar een hogere score, maar dat wilde niet echt lukken.

In de tweede helft had het spel veel weg van een poging de magere voorsprong veilig over de streep te halen. Van Jong RBC Roosendaal was niet veel te duchten. Achterin had Volendam geen last van razendsnelle indringers, zodat het gevoel dat 1-0 genoeg was de overhand kreeg. Voor de 63 toeschouwers was het af en toe saai om naar te kijken. De zittenblijvers kregen toch nog een mooi slot voorgeschoteld. In de laatste drie minuten zette Jon Volendam nog even flink aan. Met de ogenschijnlijk onvermoeibare Kappel op links en met de ingevallen Murat Onal in de spits werden de mouwen nog eens opgestroopt. Er vielen gaten, waarin de nummer tien, Nick Tol, graag zijn kunsten liet zien. In de 88e minuut scoorde hij beheerst 2-0 en bijna vanaf de aftrap werd het met de zelfde kwaliteit 3-0. gezien het overwicht dat Volendam had, een normale uitslag. Als dit elftal wat hechter wordt en vooral in zichzelf gaat geloven, zullen er zeker meer overwinningen volgen.