Jong Volendam komt tekort tegen Jong Willem II

19 maart 2012 /

In een lange tijd uiterst matige wedstrijd heeft vrijwel geen enkele speler van Jong Volendam ook maar een moment de indruk kunnen maken op weg te zijn naar een volle baan als betaald voetballer. Met name in de eerste helft was het pover wat op de mat gelegd werd. Welgeteld een schot op doel na ruim een half uur was alles wat de toeschouwers kon verwarmen. Ook van Jong Willem II ging weinig daadkracht uit. De enige goal viel dan ook uit een standaard situatie, waarbij het inkoppen door Weghorst wel erg makkelijk ging.

In de tweede helft kwam er wat meer vuur, maar Willem II profiteerde daar het eerst van. Een strafschop, benut door Van Loon zorgde voor een bijna onoverbrugbare achterstand. Toen kort daarna uit een duidelijke buitenspelsituatie ook nog de 0-3 viel door Pieschel, was het gedaan met Volendam. Merkwaardig genoeg leefde de ploeg alsnog op, ook al omdat Jong Willem II het wel een beetje geloofde. Jasper de Bie ruilde met a-junior Soufian Moro van plek en ineens kwamen er kansen. Een schot op de kruising van De Bie had een beter lot verdiend. Ook de volgende kans was een goal waard. Willem II zat niet stil, maar vond in de counters steeds Jasper van Gelderen op haar weg. In de laatste minuut was het Jasper de Bie die de bal panklaar legde voor Jeffrey Bok, die de op dat moment toch wel een beetje verdiende tegengoal scoorde.