Jong Volendam kwam tekort tegen Jong Willem II

10 december 2012 /

Uiteindelijk was de uitslag (1-2 voor Willem II) een logische stand voor wat in de wedstrijd van Jong Volendam tegen de Tilburgers geboden werd. Maar dat het bij rust nog 0-0 stond en uiteindelijk toch op een kleine nederlaag uitliep, was niet te verwoorden. In het elftal van Willem II waren het vooral Amrani, El Harouchi en Dos Santos die het verschil maakten. Zonder Ludcinio Marengo en Brandley Kuwas heeft Jong Volendam minder diepte in het spel, wat al snel zo uitkwam.
Al na tien minuten leek de zaak beslist te worden. Roy Pistoor gooide slecht uit, Willem II nam razendsnel over en manoeuvreerde zich uitstekend voor het doel. Een prachtig diagonaal schot belandde echter via de paal in de handen van Pistoor. Willem II ging vrolijk verder. De kansen waren op de vingers van twee handen niet te tellen. Toch had Jong Volendam met 1-0 de rust kunnen ingaan als Damien Menzo halverwege de eerste helft een schitterende aanval goed afgerond had, alleen voor de keeper.

De gelijke stand stimuleerde Volendam om er in de tweede helft nog eens lekker tegen aan te gaan. Het spel verplaatste zich, er kwamen mogelijkheden en Willem II moest nu ook echt gas geven. Na elf minuten was het Henk Veerman die een uitstekende voorzet van Bowedee Burleson tegendraads inkopte. Gezien het voorgaande uur niet echt terecht, maar de voorsprong was er. Precies een minuut. Vanaf de aftrap kwam Willem II wat gelukkig in balbezit op de helft van Volendam. Van Kerckhoven waagde een schot, dat zo van richting werd veranderd dat Pistoor het nakijken had. Jong Volendam was wat van slag, Willem II nam het spel weer geheel in handen, met name door het dirigentenwerk van Amrani. In de 67e minuut zorgde Aerts voor 1-2 na een aanval over 21 schijven. Een terechte voorsprong, maar zo klein, dat Jong Volendam zich nog niet gewonnen gaf. Trainer Berry Smit liet een vijfde aanvaller binnen de lijnen komen, wat kleine kansjes tot gevolg had, maar de gelijkmaker zat er niet in. De uitstekend leidende scheidsrechter Bert Verstappen telde geen tijd bij. Het was een correcte uitslag!