Jong Volendam met man minder lang gelijkwaardig

13 augustus 2012 /

In de nieuwe competitie opzet wordt eerst een halve competitie gespeeld tegen de volgende tegenstanders:

FC Volendam

De bovenste vier zullen na de halve competitie uitkomen in de Eredivisie Beloftes. De tegenstander uit het Noorden kwam met een sterk elftal: liefst 7 spelers uit de A-selectie waaronder Suk en De Leeuw. Volendam had het in het begin wat moeilijk maar hield redelijk gemakkelijk stand. Eigenlijk waren in het eerste kwartier de beste kans nog voor Volendam: Veerman bereikte Michael Tol op de strafschopstip. Deze koos voor afleggen naar broer Nick in plaats van zelf te schieten.
Net toen Volendam steeds beter in de wedstrijd kwam volgde de voor het eindresultaat verstrekkende beslissing van de scheidsrechter: na een onschuldige dieptebal probeerde Simon Tol de bal via de borst terug te spelen op doelman Pistor. Via de borst kwam de bal, op de arm van Simon: een ongelukkige strafschop was het gevolg. Dat de scheidsrechter echter ook nog de rode kaart voor meende te moeten geven verbaasde echter vriend en vijand.

Citaat uit wedstrijdverslag van Groningen:
“Halverwege de eerste helft kwam FC Volendam met tien man te staan toen centrale verdediger Simon Tol een handsbal maakte en arbiter Daan Schaper hem zwaar bestrafte met een rode kaart en een strafschop tegen. Aanvoerder Tim Keurntjes wist met de buitenkans wel raad en knalde de 1-0 tegen de touwen, hoewel doelman Roy Pistoor er nog met zijn vingertoppen aanzat.”

De foto op de website van FC Groningen laat de situatie duidelijk zien.

Hierna was het uiteraard belangrijk voor Volendam de linies gesloten te houden en der ruimtes klein te maken. Aanvaller Brandley Kuwas werd opgeofferd en vervangen door middenvelder Romano de Jonge en Eric veerman schoof door naar de achterhoede.
Vlak voor rust maakte Jeffrey Bok bijna noch de 1-1: uit de draai schoot hij net naast.

Na rust hetzelfde spelbeeld: Groningen een veldoverwicht zonder dat dit leidde tot veel gevaarlijke situaties. Slechts eenmaal bereikte Tim Keuntjes de achterlijn en uit diens voorzet kon de vrijgelaten Michael de Leeuw met een prima kopbaL de 2-0 op het scorebord zetten. In het laatste kwartier had eigenlijk Volendam nog de beste mogelijkheden op een doelpunt:
Nick Tol (prima spelend) bereikte de ingevallen Quincy van de Leuv die de bal voorlangs kopte en in de slotminuut had Marengo niet voldoende kracht meer over om een lange rush te bekronen: zijn schot werd een prooi voor doelman Van der Lei.