Jong Volendam niet langs Jong MVV (0-0)

09 maart 2010 /

Onder het toeziend oog van de slopershamers, de al een aantal dagen korte metten maakten met de Expo-tribune, trad Jong Volendam aan tegen het onderaanstaande Jong MVV. Dat was beslist geen gegeven om achteroverleunend aan de wedstrijd te beginnen. Ook Jong Volendam heeft een weinig benijdenswaardige plek op de ranglijst. Na een seizoenstart met twee overwinningen is een vrije val naar de onderste regionen in gezet. Parallel aan de prestaties van het zeer teleurstellende eerste elftal laat ook het beloftenteam weinig opbeurends zien. Juist tegen Jong MVV kreeg de ploeg de gelegenheid het blazoen weer eens op te poetsen. Op doel stond gewoon Marco van Duin, van wie de rode kaart na de Schwalbe van Michiel Hemmen in Veendam geseponeerd werd. Mathieu Boots maakte zijn eerste speelminuten na de beenbreuk tegen Fortuna Sittard. Acht basisspelers hadden geen enkele ervaring in het eerste elftal. Nicky Sjaardema en Murat Onal al wel. Daarmee ging Volendam de strijd aan. Ook in het elftal van Jong MVV stonden weinig spelers die voor een volle Geusselt hadden gespeeld.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de bijna als zaalscheidsrechter leidende Koekoek nam Jong Volendam het initiatief. Jong Volendam zag het een aantal minuten aan, maar ontwikkelde al snel een flink tegenoffensief. Al in de zevende minuut moest doelman Bulters gestrekt. Via zijn vingers belandde de bal op de lat. Nog voordat een kwartier gespeeld was liet Volendam zich weer zien. Nu was het Leandro Kappel die uitstekend soleerde, maar vergat, dat er nog tien anderen ook meededen. Halverwege de eerste helft had Jong Volendam op voorsprong moeten komen. Kevin de Visser speelde zich knap vrij, maar zag tot zijn verbijstering dat zijn schot via de rechter- en linkerpaal in de handen van Bulters terecht kwam.

De tweede helft bracht helemaal niets meer, behalve twee kansen voor Jong MVV. Kort na rust was het Bozkurt die een goede kans verloren zag gaan en halverwege had Voorjans kunnen scoren. Jong Volendam stelde er niets tegenover tot de laatste minuut, toen Marijn de Haas twee niet te missen kansen kreeg. Maar zijn invalbeurt kreeg weinig glans en Jong Volendam niet de niet verdiende winst. 0-0 was en bleef het.