Jong Volendam onderuit in oefenduel

29 juli 2010

In een gelijkopgaande wedstrijd verloor Jong Volendam de eerste oefenwedstrijd tegen Jong Den Haag, dat een divisie hoger speelt: 0-1. In de eerste helft was Volendam de bovenliggende partij en werden drie goede mogelijkheden na fraaie aanvallen door respectievelijk Kees Tol, Deen van Embriqcs en Kevin de Visser gemist. De verdediging van Volendam gaf geen kansen weg waardoor de rust aanbrak met 0-0.

In de loop van de tweede helft werd Den Haag sterker. Duidelijk werd dat Den Haag langer in training was, het speelde ook al zijn derde wedstrijd. Tot veel uitgespeelde kansen kwam het echter niet. Tien minuten voor tijd werd het alsnog 0-1 door een uitstekende vrije trap van Donny van der Dussen, die de verder foutloos keepende Marco van Duin kansloos liet.

Volendam had niet meer de kracht om hier iets tegenover te stellen. Zaterdag a.s. speelt Jong Volendam uit tegen Hollandia de tweede oefenwedstrijd.