Jong Volendam op opnieuw slecht veld ten onder

28 februari 2011 /

Op weg naar De Vliert in Den Bosch hoorden we dat de wedstrijd verplaatst was naar de oefenvelden van Den Bosch. Het hoofdveld was door de regen op zondag onbespeelbaar. En ja hoor na de domper qua omstandigheden bij Roda JC was het nu opnieuw raak: op een oefenveld, vrijwel zonder gras, met redelijk licht, dat wel, werden we geacht een leuke partij voetbal te spelen. FC Volendam is in ieder geval op gebied van accommodatie superieur aan alle tegenstanders! Dat mag ook wel eens gezegd worden. Het was jammer van deze omstandigheden, want de tegenstander was aantrekkelijk: Den Bosch staat gelijk met Volendam en is zelfs doorgedrongen tot de halve finale van de beker voor de beloftes. Den Bosch toonde ook aan dat ze deze wedstrijd serieus namen: ze traden aan met liefst zes spelers uit de A-selectie. Volendam deed het vandaag met alleen Mo Ajnane en Ralph Hovestad uit de A-selectie. Toch was de eerste kans voor Volendam: Mark de Loor zette Lars Veldwijk al na twee minuten alleen voor doelman Bruno Appels. Deze plukte echter de bal van de voeten van Lars. Even later kwam Mark de Loor zelf goed door, hij schoot voorlangs. Na ongeveer 25 minuten was Deen van Embricqs dichtbij een doelpunt, ook hier was echter de doelman van Den Bosch de baas. Den Bosch kon zelf mede door een uitstekend spelende Ralph Hovestad hier tot de rust niets tegenoverstellen.

Na de rust tapte Den Bosch uit een ander vaatje. Ze verplaatsen het spel via lange ballen ( zeer verstandig op dit slechte veld) en waren in de duels agressiever. Na 10 minuten leidde dit tot de 1-0. Volendam leed balverlies op het middenveld Sonny Stevens was hierna kansloos op de schuiver van Paco van Moorsel. De rest van de tweede helft pakte Volendam het weer goed op en Den Bosch was verder kansloos op 1 moment na: Sonny Stevens speelde Mo Ajnane aan die verstrikt raakte tussen drie tegenstanders waarna Ralph Hovestad de bal nog juist kon wegwerken. Volendam was hierna,met name in de laatste tien minuten, dichtbij de verdiende gelijkmaker, met name door Kevin de Visser. Ook Deen van Embriqs kreeg nog een prima mogelijkheid, zonder resultaat. Het gebrek aan scorend vermogen (Lars Veldwijk was door rugproblemen in de rust vervangen) was de belangrijkste oorzaak voor deze onverdiende nederlaag.