Jong Volendam pakt punten in Sittard

23 oktober 2012 /

Beloftes Volendam houden stand met 10 man tegen Fortuna Sittard

De eerste wedstrijd in de nieuwe poule met 11 tegenstanders betekende gelijk de verste reis: Sittard.

De eerste 20 minuten waren de benen kennelijk nog in slaapstand van de lange busreis. Fortuna was feller en kwam al in de derde minuut op voorsprong: doelman Jasper van Gelderen kon een schot van afstand niet klem krijgen en in de rebound kon Thijs Nieuwland binnentikken. Gaandeweg de wedstrijd kwam Volendam beter in zijn spel en dat leidde na ruim een half uur tot de 1-1: in een man meer situatie ontstaan door vooruit verdedigen van Raoul Esseboom kogelde Henk Veerman van rand strafschopgebied de bal in de bovenhoek. Jasper van Gelderen onderscheidde zich kort voor rust door een wel heel gemakkelijk gegeven strafschop te stoppen.

In de tweede helft was Volendam duidelijk de betere ploeg. Twee maal probeerde na mooie aanvallen Henk Veerman de keeper te verschalken met een “stiffie”. Beide malen net over. Na een kwartier kwam dan toch de beloning. De goed ingevallen Joris Dekker scoorde na aangeven van Henk Veerman de 1-2. Dat het toch nog spannend werd kwam dor een tweede gele kaart van Luke Staats. Echter ook met 10 man was Volendam gevaarlijker dan Fortuna Sittard: de kansen voor de 1-3 werden echter niet benut.
Al met al een goede wedstrijd en de eerste drie punten in de nieuwe competitie. Rest nog te vermelde dat talent Souffian Reclaoui van de A1 zijn debuut maakte.