Jong Volendam pakt vette overwinning

19 februari 2013 /

Na de knappe 2-0 overwinning vorige week op Jong Den Bosch heeft Jong Volendam opnieuw aangetoond, dat de uitglijder in Alkmaar niet meer dan een incident was. De ploeg van Berry Smit zette tegen Jong Fortuna Sittard een uitstekende wedstrijd neer, die na een 2-0 ruststand een 6-1 overwinning opleverde.
Al vroeg in de wedstrijd was het Souffian Reclaoui die Nick Tol lanceerde. Van buiten het strafschopgebied haalde de middenvelder uit, wat 1-0 betekende. Die stand had kort ervoor al bereikt kunnen zijn, als Henk Veerman wat gelukkiger was bij de afwerking. De lange spits maakte dat later in de wedstrijd meer dan goed. Maar na de snel verkregen voorsprong liet Jong Volendam Fortuna Sittard wel erg simpel in de wedstrijd komen. Veel averij leverde dat niet op, al hadden de Limburgers halverwege de eerste helft geknoei achterin koelbloedig moeten afstraffen. In de laatste tien minuten nam Jong Volendam toch wat meer afstand. Eerst was het een combinatie van Nick Tol en Stefan Plat die Henk veerman de gelegenheid bood te scoren, maar zijn schot spatte van de lat terug. Dezelfde spelers, waarmee meteen ook de meest opvallende genoemd worden, zorgden toch voor 2-0, omdat Henk Veerman nu wel raak schoot.

Na rust kabbelde de wedstrijd aanvankelijk in een rustig tempo voort. Jong Volendam had het heft in handen en liet niets toe voor het eigen doel. Fortuna Sittard had geen enkele illusie te koesteren op een goed resultaat. Dat bleek halverwege de tweede helft. Eerst speelde de Limburgse doelman Joris Dekker aan, maar die wist zich geen raad met de buitenkans. Een minuut later deed Dekker dat beter, toen Erik Veerman hem in vrije positie aanspeelde, wat 4-0 betekende. Fortuna Sittard kwam nog even terug, creëerde een enorme klutssituatie, maar miste het venijn eruit te scoren. Joris Dekker deed dat beter in de daarop volgende Volendamaanval. Met nog een kwartier te gaan mocht Volendam een strafschop nemen. Nick Tol scoorde hieruit zijn tweede doelpunt van de avond en zette 6-0 op het bord. In de voorlaatste minuut slalomde Lars Gulpen het Volendamstrafschopgebied binnen, ook op weg naar een strafschop. De duik die hij gaf was voor de uitstekende scheidsrechter Gerlof Gils voldoende reden de eretreffer te kunnen laten aantekenen door dezelfde Gulpen (6-1).
Komende dinsdag komt Jong Dordrecht naar Volendam.