Jong Volendam stuurt Jong VVV-Venlo met lege handen terug

27 september 2010 /

Jong Volendam stuurt Jong VVV-Venlo met lege handen terug (3-0)
Precies zes weken na de bekerwedstrijd tegen Jong VVV-Venlo stond de eerste van vier competitiewedstrijden tegen de Noord-Limburgers op de rol. Jong Volendam kreeg de kans te laten zien, dat de uitschakeling in de beker een vergissing was. Met een aantal spelers dat al speelminuten in het eerste elftal gemaakt had in de basis mocht verwacht worden, dat er slim met de mogelijkheden tot succes zou worden omgegaan. En dat lukte!

In de eerste helft duurde het heel lang, voordat de eerste echte kans zich aandiende. Er was bijna een half uur gespeeld, maar toen was het raak ook. Jong Volendam zette een uitstekende aanval op de as van het veld op. Als laatste station werd Lars Veldwijk aangespeeld. Hij wist wel raad met de ruimte en passeerde doelman Frijn met een bekeken schuiver. In aansluiting hierop leek Jong Volendam meteen 2-0 te gaan maken. Nick Tol was er door, maar de laatste pass bereikte de spitsen niet ten koste van een corner, die niets opleverde. Op de voorsprong viel tot dan toe weinig af te dingen. In feite was er maar een ploeg die voetbalde. Jong VVV-Venlo liet in tegenstelling tot de vorige ontmoeting heel weinig zien. In de laatste minuten voor de thee ging Jong Volendam mee in het plichtmatige voetbal, waardoor er een rommelig spelbeeld ontstond. Jong VVV-Venlo leek het initiatief in de schoot geworpen te krijgen, maar voor beide doelmannen gebeurde helemaal niets meer.

{foto3}

In de tweede helft leek de wedstrijd weer niet echt op gang te komen. Na een minuut of tien mocht Kevin de Visser een vrije trap nemen, die door doelman Frijn uit de benedenhoek getikt werd. Even later had Jong VVV-Venlo op gelijke hoogte moeten komen. Tot tweemaal toe moest Sonny Stevens ingrijpen. De eerste keer na een eigen inzet, die op de doellijn gekeerd werd, de tweede keer klutste de bal tussen drie Venlose spelers en uiteindelijk via Stevens uit het doelgebied. Op het hele uur toog Lars Veldwijk alleen op de goal af. Hij had de hoek voor het uitkiezen, maar schoot voorlangs. Jong Volendam leek daarna het initiatief opnieuw uit handen te geven, maar dat was van korte duur. Uitstekende kansen voor Mark de Loor en Lars Veldwijk werden teniet gedaan, maar in de zeventigste minuut was het eindelijk toch raak. Weer was het Lars Veldwijk, nu aan het werk gezet door Nick Tol (2-0). Een paar tellen later was het andersom. Veldwijk veroverde met handen en voeten de bal, stuurde Nick Tol weg, maar die kreeg zwaar gehinderd zijn schoen niet stevig genoeg onder de bal om succes te hebben. Het was zijn laatste heldendaad, want met nog tien minuten te spelen liet trainer Johan Steur hem plaats maken voor zijn broer Michael Tol. Jong VVV-Venlo probeerde de bakens te verzetten, maar gaf daarvoor veel ruimte weg. Roy Bakkenes profiteerde ervan, trok naar de achterlijn door om voor te zetten. Doelman Frijn reageerde te alert en werkte de bal in het eigen doel (3-0). Daarmee was de koers definitief gelopen en kunnen beide teams uitzien naar nog drie wedstrijden tegen elkaar.