Jong Volendam superieur aan Jong Roda JC

02 november 2009 /

Jong Volendam is sinds maandagavond weer terug op de 3e plaats van de ranglijst, in de 1e divisie. Het won simpel van  het  z.g.n. belofte elftal  van Roda JC, wat een combinatieleftal is van reservespelers van het 1e elftal  aangevuld met A1 spelers. Al snel bleek dat Jong Volendam een maatje te groot was voor Jong Roda JC. Volendam speelde met twee “hangende “ buitenspelers omdat de vaste buitenspelers (Ron Keizer en Leandro Kappel) geblesseerd waren. Roy Bakkenes en Eslik vulden deze posities zeer effectief in.

Al in de tweede minuut stelde Bakkenes met een steekpass Eslik in staat via een afgemeten voorzet Michiel Kramer te bedienen. Deze maakte geen fout en met een fraaie kopbal werd het 1-0. Het tweede doelpunt was bijna een copie van de eerste. Opnieuw Eslik gaf een afgemeten voorzet op Kramer (nu over de grond). Kramer hoefde alleen maar tegen de bal op te lopen. De derde doelpunt was opnieuw van Michiel Kramer. Ditmaal ronde hij een fraaie combinatie tussen Eslik en Onal af. Nog voor rust werd het 4-0 door Onal na goed doorzetten van Yildiz op de linker kant. Roda JC kon hier helemaal niets tegenover stellen voor de rust

Zoals vaker met een grote voorsprong, was het voor Volendam moeilijk om na de rust de concentratie te bewaren. Dit leidde al snel tot een tegendoelpunt na een niet onaardige combinatie over rechts. Verder liet Volendam het niet komen. Van het grote aantal kansen hierna werd er nog een benut: Kramer kon ongehinderd door de defensie van Roda lopen en hij omspeelde de doelman uitermate rustig en scoorde zijn 4e doelpunt van de avond. Daarmee werd de eindstand 5-1.

En dan te bedenken dat Roda straks een Regionaal opleidingscentrum wordt, gesubsidieerd door de KNVB terwijl Volendam met een veel groter rendement van de jeugdopleiding dit predicaat niet krijgt.