Jong Volendam te gemakzuchtig tegen beter Ajax

24 september 2012 /

Te weinig spelers met haren op de tanden. Dan heb je het per definitie moeilijk tegen een individueel beter Ajax. Met als bekende namen Mitchell Dijks (ex Volendam), Ruben Ligeon, Danny Hoesen, Lorenzo Ebecilio en de debuterende beloftevolle Deen Lucas Andersen begon Ajax met snel positiespel op een regenachtig veld. Na een kwartier leidde dat tot de 1-0. Lesley de Sa passeerde te gemakkelijk Jahmill Flu en bereikte vanaf de achterlijn Lucas Andersen die pijnlijk nauwkeurig tussen enkele verdedigers het net vond. Zeven minuten later werd Rubel Ligeon vrije doortocht gegund door een zestal Volendam verdedigers en vanaf de rand strafschopgebied passeerde hij doelman Michaelis met een onhoudbaar schot. In de 36e minuut maakte Andersen zijn tweede treffer van de avond. De Deen liep, met een Volendam-speler in zijn kielzog, af op het doel en schoot de bal fraai over de keeper. Het was een prachtig doelpunt van Andersen, die het lobje nauwkeurig uitvoerde: 3-0.

Door de vele regen werd het veld steeds moeilijker bespeelbaar en in de rust werd met toestemming van beide partijen besloten de tweede helft op het kunstgrasveld uit te spelen. Met Jasper de Bie en Joris Dekker voor Henk Veerman en Damien Menzo en een strijdlustiger instelling was Volendam de tweede helft beter opgewassen tegen Ajax. Tot echt grote kansen leidde het niet, hoewel doelman Van der Hart toch enkele malen tijdig moest ingrijpen om de op dat moment verdiende tegengoal te voorkomen. Schoten van De Bie en Roy Bakkenes werden vakkundig onschadelijk gemaakt. Ajax kwam toch nog op 4-0 toen Danny Hoesen wel erg makkelijk wegliep bij Erik Schouten en in de laatste minuut op 5-0 door Lorenzo Ebecilio die Jamill Flu in de diepte verraste. Jong Volendam zal zich moeten realiseren dat strijd noodzakelijk is om individueel klasseverschill weg te poetsen. Zonder een strijdlustige instelling ben je tegen een tam als Jong Ajax kansloos. Bowedee Burleson, Raoul Esseboom en Roy Bakkenes lieten zien dat inzet bepalend is voor resultaten op het veld.

Volgende week het laatste duel thuis in Volendam in de eerste helft van de competitie tegen AZ dat slechts op 6 punten staat en promotie naar de afdeling met de bovenste vier teams dreigt mist te lopen.
Opstelling: Mitchell Michaelis, Bowedee Burleson, Raoul Esseboom, Erik Schouten, Jahmill Flu, Romano de Jonge, Roy Bakkenes, Stefan Plat, Henk Veerman (Jasper de Bie), Michael Tol (Robert Timisela), Damien Menzo (Joris Dekker)

15' 1-0 Anderson
21' 2-0 Ligeon
36' 3-0 Anderson
70' 4-0 Hoesen
87' 5-0 Ebilcilio