Jong Volendam te licht bevonden

29 april 2013 /

Tegen het laag geplaatste Jong Dordrecht heeft FC Volendam bakzeil moeten halen. Jong Volendam was niet op volle sterkte. Berry Smit had er voor gekozen een aantal a-junioren te laten proeven van het grote werk. Voor de rust leek er geen vuiltje aan de lucht. Jong Volendam kwam na knap voorbereidend werk van Nick Tol op een 0-1 voorsprong door een geweldig doelpunt van Henk Veerman. Daarna had de ploeg tal van kansen om er 0-2 van te maken, maar de genadeklap voor Jong Dordrecht bleef uit. In de tweede helft kreeg de gastheer het voor elkaar om binnen tien minuten op 3-1 te komen. Met name Kevin Tano was een bron van onrust voor de zeer jonge Volendamploeg. Scrimmages op de doellijn hadden voor Volendams aansluitende treffer moeten zorgen, maar de bal wilde er niet meer in. Een goede les voor de op de drempel staande nieuwe lichting, het voetbal in de beloftecompetitie is echt een stap hoger dan in de a-jeugdwedstrijden. Voor Jong Volendam staat nu nog op 6 mei de wedstrijd tegen Jong AZ op de rol, waarvan in Alkmaar met 12-2 verloren werd. Werk aan de winkel dus, volgende week.