Jong Volendam ten onder tegen Jong Utrecht (1-2)

06 september 2010 /

In een in hoog tempo gespeelde wedstrijd, waarin beide echte beloftenteams vol voor de winst wensten te gaan en het spel een zeer behoorlijk niveau bereikte, legde Jong Volendam het diep in de tweede helft af tegen een sterker Jong Utrecht.

Vanaf de aftrap werd duidelijk, dat Jong Volendam het bepaald niet gemakkelijk zou krijgen. Jong Utrecht combineerde geroutineerd, Jong Volendam kreeg tien minuten lang voetballes. De Utrechtdoelman stond van verre mee te kijken en te wachten op het eerste doelpunt. Dat kwam sneller dan verwacht, maar dan aan zijn eigen kant. De eerste de beste aanval van Jong Volendam was hoogkaraats. Ludcinio Marengo sneed naar binnen en waagde van afstand een schot. Zo loepzuiver, dat doelman Danso het nakijken had. Volkomen tegen de verhouding in, maar hij telde. Sterker, Jong Volendam begon plotseling veel beter te voetballen. Er volgde een aantal uitstekende aanvallen, waarbij steeds een der Tollen betrokken was. Met name Kees Tol trok alle aandacht naar zich toe. Nick Tol slaagde er echter niet in een van de mogelijkheden, die hem geboden werden, te verzilveren. In het laatste deel van de eerste helft trachtte Jong Utrecht het heft weer stevig in handen te nemen. Tot riante kansen kwam het niet en anders stond daar altijd nog de betrouwbaar keepende Sonny Stevens. In de slotminuten van de eerste helft had Frank Schilder het Spaans benauwd, toen hij voor bij gelopen leek te worden. Een ultieme poging om verder onheil te voorkomen leverde hem een gele kaart op. Scheidsrechter Wijbenga was van mening dat de halve heupzwaai al buiten het strafschopgebied was begonnen. Volendam ontsnapte aan de gelijkmaker, weliswaar ten koste van een blessure van Mo Ajnane. Met een gekoesterde 1-0 voorsprong ging de rust in, wetend dat Jong Utrecht eigenlijk de bovenliggende partij was.

{foto1}

Al vroeg in de tweede helft, waarin Jong Utrecht opnieuw de voetbalacademie opende, had de gelijkmaker bijgeschreven kunnen worden. Op een doorloopbal bleef de Volendamverdediging het antwoord schuldig, maar Stevens stond op zijn post en bleef de situatie meester. Nu wachtte Jong Volendam niet af. Het plaatste een aantal tegenstoten, die kansrijk waren. Jong Utrecht bleef echter het spelbeeld bepalen. Dat loonde zich na precies een uur spelen. In een bijna identieke situatie als het Volendamdoelpunt was het Zakaria Amrani die de verdiende 1-1 op het bord liet zetten. Daarna viel Jong Volendam sterk terug. De aanvoer naar de voorste linie stokte, ook al, omdat het maken van meters niet in de koude kleren was gaan zitten. Het spel werd rommeliger, meer overtredingen werden gemaakt. De uitstekend leidende Wijbenga had er een flinke klus aan. Kort voor tijd kwam Jong Utrecht toch nog op 1-2, toen Sonny Stevens zich liet verrassen door een diagonaal schot van Evert Brouwers.

Foto's: Rob LezerBestel Afdrukken