Jong Volendam toont ware aard tegen Jong NAC Breda

07 mei 2012 /

Met niets meer op het spel speelde Jong Volendam afgelopen maandag de laatste thuiswedstrijd (er volgt alleen nog een uitwedstrijd tegen VVV) tegen Jong NAC Breda. Met name in de eerste twintig minuten was het een lust voor het oog. Dat resulteerde in twee doelpunten en een wereldkans. Al vroeg in de wedstrijd trok Simon Tol er tussenuit, zag op tijd waar de vrije man stond en passte uitstekend op Michael Tol, die de hoek mocht uitkiezen. Tien minuten later deed Jeffrey Bok het helemaal alleen. Hij kreeg uitstekend hulp van Kees Tol en Michael Tol die elk een verdediger meenamen naar buiten toe. Door de ontstane ruimte was het voor Bok een koud kunstje de tweede goal aan te laten tekenen. Daarna begon NAC Breda zich toch wat te roeren. Het Volendamspel werd slordiger. Theo Zwarthoed redde uitstekend, maar de rust ging toch met 2-1 in.

{foto1}

In de tweede helft, waarin nogal gewisseld werd, was NAC Breda de bovenliggende partij, maar het dartele Volendam schuwde de aanval ook niet. Er ontstonden over en weer hachelijke, vermakelijke momenten, waarvan Jong Volendam het eerst profiteerde. Weer was het Michael Tol die scoorde, nu na een subtiel passje van neef Kees Tol. Door heel slordig te verdedigen kwam NAC Breda snel tot 3-2 terug door Hooi. Verder liet Volendam het niet komen. Integendeel, Kees Tol had de 4-2 op zijn schoen, maar zag de kans verloren gaan.