Jong Volendam verliest door strafschop van VVV

23 november 2010

23 november 2010 /

Voor de vijfde achtereenvolgende competitiewedstrijd is Jong VVV-Venlo ongeslagen gebleven. Op het kunstgrasveld van VOS werd dinsdagavond Jong FC Volendam nipt verslagen: 1-0.

De Volendam beloftes creëerden wel een veldoverwicht maar konden door te veel onnodig balverlies niet voldoende scoringskansen creeren. Twee aanvallen hadden een beter lot verdiend, de eerste eindigde in een kopbal van Michael Tol die net over ging en de tweede, waarbij Ludcinio Marengo Lars Veldwijk op maat bediende werd door de uitstekende VVV doelman Frijn onschadelijk gemaakt. De beste en enigste kans van VVV ontstond door een glijpartij van Geraldo Hoogvliets. Verdediger Mike van den Ban kon opstomen na. Hij bediende spits Koen Stevens die zijn inzet tegen de lat zag belanden. De rebound was voor Lennart Gerdes. De VVV aanvoerder schoot in kansrijke positie echter hoog over het Noord-Hollandse doel.

Na de pauze kwam het duel pas laat op gang. Jong VVV-Venlo kroop door het oog van de naald toen Rodney Sno een bal te kort terug speelde. Lars Veldwijk kon net niet profiteren mede dankzij puik keeperswerk van opnieuw Randy Frijn. Twee andere mogelijkheden werden door te gehaast spel van Volendam kant onbenut gelaten. Dertien minuten voor tijd werd het duel beslist vanaf de strafschopstip toen Koen Stevens door naamgenoot en Jong FC Volendam-goalie Sonny Stevens in de zestien tegen het gras werd gewerkt. De toegekende strafschop werd door Robin Custers feilloos benut: 1-0. In de slotseconden sleepte Frijn de overwinning over de streep door een bekeken Volendams schot van Mark de Loor net tot corner te werken. Een gelijkspel had toch minimaal de beloning moeten zijn voor een in potentie beter Jong Volendam.

Door de zege heeft Jong VVV-Venlo nu evenveel punten als Jong FC Volendam namelijk zestien.
Volgende week maandag speelt Jong Volendam tegen Den Bosch.

Opstelling Jong FC Volendam:
Sonny Stevens; Niels Buijs, Bart Groot, Leonard Soenarto, Geraldo Hoogvliets; Mark de Loor, Michael Tol, Jeffrey Bok (78. Dave Hertog); Deen van Embricqs, Lars Veldwijk en Ludcinio Marengo
 Laatste nieuws