Jong Volendam vermaakt het publiek

01 oktober 2012 /

In de laatste wedstrijd van de plaatsingspoule heeft Jong Volendam tegen Jong AZ'67 een zeer boeiende wedstrijd voorgeschoteld. In het Alkmaarse team speelden onder meer Steven berghuis, Erik Falkenburg, Johan Gudmundsson en Mikhail Rosheuvel. De echte beloften van FC Volendam zetten daar heel veel inzet en passie tegenover. In de eerste helft had AZ'67 lange tijd een optisch overwicht en een hogere balsnelheid. Het speelde makkelijker, vond elkaar beter, Jong Volendam moest soms ver terug. Toch kwam het na een half uur op voorsprong. Nick Tol strafte sullig uitverdedigen knap af en stuurde Henk Veerman weg. Zijn inzet betekende 1-0. Lang kon Volendam er niet van genieten, want twee minuten later kopte Thomas Lam de gelijkmaker binnen na een corner. In de slotfase stond assistent-scheidsrechter Inia in het boek te bladeren om uit te zoeken wat nou eigenlijk buitenspel was. In tijd van drie minuten liet hij drie keer de vlag omlaag terwijl er een of meer spelers van AZ'67 buitenspel stonden. De scrimmage die daaruit ontstond, werd uiteindelijk door Roy Pistoor onschadelijk gemaakt.

In de tweede helft bleef Jong Volendam fris van de lever spelen. Jong AZ'67 zette daar weinig tegenover. Na een kwartier kreeg Nick Tol een unieke kopkans, maar kopte over. Even later was het Lam die aan de andere kant voor 1-2 had kunnen zorgen. Halverwege de tweede helft trok Brandley Kuwas er tussenuit om op nieuw Nick Tol in stelling te brengen, maar weer kopte hij over. De volgende aanval was het wel raak. Nu werd Kuwas zelf bediend. Hij miste, maar achter hem schoof Lam de bal in zijn eigen doel. In het laatste kwartier kwam Jong Volendam zelfs op 3-1 toen Joris Dekker een corner strak inkopte. Een verdiende overwinning, die AZ'67 afhield van promotie naar de kampioenspoule. Jong Volendam zal de Alkmaarders de komende maanden nog twee keer tegenkomen.