Jong Volendam verslaat koploper FC Den Bosch

16 april 2012 /

Met een elftal dat een echte mix van jong en oud was, trad Jong Volendam Jong Den Bosch tegemoet. In de voorgaande wedstrijden had Volendam geen punt weten te pakken tegen de Bosschenaren, maar deze keer pakte het beter uit. In de achterhoede speelde Barry Opdam een uur lang mee. De lijnen die uitgezet moesten worden, kregen een ervaren hand. Bij Jong Den Bosch was Ralf Seuntjens de meest opvallende naam. FC Volendam had na de winterstop thuis tegen FC Den Bosch de handen vol aan de lange spits.

{foto1}

In de eerste twintig minuten nam Jong Volendam het initiatief, wat tot twee mooie kansen leidde. Eerst stuurde Mark de Loor Kees Tol weg, maar zag dat die aanval voor de paal langs op niets uitliep. Kort daarop stuurde Barry Opdam Kees Tol diep. Nu was er wel succes. Vrij voor de uitgelopen keeper volgde een subtiel lobje, dat 1-0 betekende. FC Den Bosch zat niet stil en kreeg via Seuntjens een prachtige kans, maar zijn schot verdween over hetd oe. Kort voor rust had Nepomuceno de hoek voor het uitzoeken, toen Jong Volendam zich op hem had verkeken. Maar zijn schot verdween naast het doel.

{foto2}

Onmiddellijk na rust was het weer Kees Tol, die kansrijk voor het doel kwam, maar hij slaagde er niet in de Bossche doelman te passeren. Voor het eerste uur gespeeld was, kreeg FC Den Bosch drie unieke kansen, maar het zat de mannen niet mee. Geen enkel schot leverde de gelijkmaker op. Zelfs een frank en vrije kopkans van Nepomuceno ging naast. Aan de andere kan ontdeed Damien Menzo zich van zijn bewaker om vervolgens ook de keeper uit te spelen. Schuin voor het lege doel werd zijn schot echter door de paal gekeerd, om te worden opgeraapt door de keeper.

{foto3}

In het laatste kwartier speelde Jong Den Bosch met zes aanvallers, maar Jong Volendam gaf geen krimp, al leek het een kat en muis spel. In de schaarse uitvallen had Volendam zich veilig kunnen spelen, maar ook daar waren de krachten niet meer toereikend. Omdat Jong Den Bosch zich geen raad wist met de mogelijkheden en de Volendamverdediging geen cruciale fouten maakte, werd de vroeg verkregen voorsprong over de eindstreep getild.