Jong Volendam walst over RKAV Volendam ZA1 heen (5-0)

22 juli 2018

22 juli 2018 / Oefenwedstrijd

Zaterdagmiddag speelde Jong FC Volendam de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het derde seizoen in de Derde Divisie. Tegenstander was buurman RKAV Volendam ZA1 die afgelopen seizoen promoveerde naar de Hoofdklasse.

Jong Volendam begon met twee "dispensatie" spelers in de basis. In de competitie zal dat overigens dit seizoen niet meer toegestaan zijn. Maar in de voorbereiding kunnen gewoon alle selectie spelers minuten maken in Jong. Zaterdag waren dat Ties Evers en Teije ten Den. Die laatste gaf in het eerste kwartier direct zijn visitekaartje af door tweemaal te scoren. De eerste helft was het sowieso behoorlijk éénrichting verkeer op het doel van onze gasten. Pas na een half uur spelen moest doelman Nordin Bakker bewijzen waarvoor hij is gehaald. Een prima schot van Roy Haars maakte hij onschadelijk. In de slotfase van de eerste helft verdubbelde Jong Volendam de score naar 4-0. De derde van de middag was een wonderschone! Mike Eerdhuijzen begon aan een indrukwekkende solo vanaf de eigen helft en bekroonde die met een schitterende goal. De laatste goal voor de rust werd, in twee instanties, door Nick Runderkamp langs de RKAV doelman gewerkt.

Na de rust kwamen onze gasten met een compleet ander elftal in het veld, waaronder oude bekenden zoals Henny Schilder, Stan Veerman en Jeffrey Veerman. De RKAV had de zaken nu meer onder controle achterin en kon zowaar wat druk zetten op de verdediging van Jong. Er kwamen ook wat mogelijkheden. Vooral die van Nick "Pier" Tol was een flinke, alleen was de afwerking veel te zwak. In de laatste fase van de wedstrijd zaten beide teams er een beetje doorheen. De spelers van Jong leken het fitst en konden de score dan ook nog verder uitbouwen. Na een prima combinatie van Youssef Blel maakte Derry John Murkin de 5-0 van net buiten de zestien. Spits Jim Beers was kort daarna nog dichtbij de 6-0, maar zag zijn inzet via de binnenkant van de paal weer het veld in kaatsen. Al met al een hele nuttige oefenwedstrijd voor beide teams. Jong FC Volendam speelt op dinsdag 31 juli om 19:30 in Bunschoten-Spakenburg op de blauwe zijde van de Westmaat tegen tweede divisionist Spakenburg.

Opstelling Jong FC Volendam: Nordin Bakker (46. Barry Lauwers), Ties Evers (61. Marco Speijk), Brian Plat, Mike Eerdhuijzen (61. Kevin van Gasteren), Darryl Bäly, Alex Plat (46. Max Veerman), Martijn Kaars (61. Youssef Blel), Nick Runderkamp, Teije ten Den (61. Jim Beers), Jari Vlak, Derry John Murkin

Score verloop: 9. Teije ten Den 1-0, 13. Teije ten Den 2-0, 35. Mike Eerdhuijzen 3-0, 42. Nick Runderkamp 4-0, 84. Derry John Murkin 5-0Laatste nieuws