Jong Volendam wint doelpuntenfestijn van beloftes Fortuna Sittard

10 februari 2011 /

Jong Volendam schiet uit haar slof tegen Jong Fortuna Sittard
Er zijn van die wedstrijden waarin je van de een verbazing in de andere valt. Jong Volendam tegen Jong Fortuna Sittard was er zo een. In veel wedstrijden worden gelukkig verdedigingsfouten gemaakt. In veel wedstrijden wordt de aanval belangrijker gevonden dan de verdediging, maar wat Jong Fortuna Sittard tegen Jong Volendam liet zien, grensde aan het ongelooflijke. Voor rust namen de Limburgers drie keer een voorsprong. Twee keer kon Jong Volendam het bijbenen, zodat de ruststand 2-3 was. Maar de tweede helft was nog geen tien minuten oud, of het stond 2-5. Van Jong Volendam leek niets te kloppen. Trainer Johan Steur had zijn mannen in de rust op het hart gedrukt rustig te blijven, want er zat een lekkere overwinning met veel doelpunten aan te komen.

Jong Fortuna Sittard wisselde in de tweede helft al snel twee spelers, waarmee de reservebank meteen leeg was. Kennelijk ook de lucht bij de spelers, want na het vijfde doelpunt stortte Jong Fortuna Sittard helemaal in. Door de wissels die Johan Steur inbracht, kreeg Jong Volendam vleugels. Binnen een kwartier was het 5-5. Toen tenslotte ook nog Dave Hertog binnen de lijnen kwam, werd het pleit beslecht. In de A-jeugd had deze slepende spits al vaak laten zien zeer doelgericht te werk te gaan. In de allerlaatste seconden schoot hij Jong Volendam naar een memorabele 6-5 overwinning. Opvallend was, dat alle zes doelpunten door zes verschillende spelers gescoord werden. Naast invaller Mitchell Janssen scoorden voor Volendam Jeffrey Bok, Murat Onal, Lars Veldwijk en Mohammed Ajnane. in tien dagentijd pakte Jong Volendamdoor twee overwinningen en een gelijkspel tegen koploper Utrecht zeven punten.