Jong Volendam wint nipt van Jong NAC Breda (Update: Foto's)

12 april 2010 /

Met niets meer op het spel zijn de laatste wedstrijden van de beloftenteams meer een gelegenheid van de spelers om te laten zien, dat ze toe zijn aan het hoogste niveau, dan dat de vonken ervan afvliegen vanwege allerlei belangen. Het heet nog net niet zomeravondvoetbal, maar dat scheelde niet veel. Jong Volendam leek nog wel de intentie te hebben aan te tonen, dat de bijzonder lage klassering schril afsteekt tegen de prestaties van de laatste jaren. Er werd behoorlijk druk naar voren gezet. Via de vleugels lagen er regelmatig mogelijkheden de achterste lijn op te zoeken, maar van de tien voorzetten die Leandro Kappel mocht geven belandden er negen in de handen van de keeper. Ook Roy Bakkenes was niet echt gelukkig met de laatste pass. Twee keer kwam Jong Volendam goed door. Halverwege de eerste helft kwam Damiano Schet over rechts goed door, vond Leandro Kappel in het centrum, maar diens schot vond geen genade in de NAC-verdediging. Korte tijd later was het Nick Tol, die Kappel wegstuurde, maar ook nu leverde het niets op. Jong NA C Breda stelde er twee knappe aanvallen tegenover. In de beginfase was Theo Zwarthoed zeer attent bij een schot van Aykut Akkanoglu, terwijl hij later een vliegend schot net over de lat tikte. Optisch verdiende Jong Volendam een voorsprong bij rust, maar wegens gebrek aan schotkracht was de 0-0 logisch.

{foto3}

In de tweede helft pakte Jong Volendam beter uit. Al na tien minuten stond het 1-0 (fotohierboven). Theo Zwartheod joeg de bal ver naar voren, waar Murat Onal de sprint won van zijn directe bewaker. Hij zag dat de keeper uit zijn doel gekomen was, bedacht zich geen moment en lobde , op de rand 16, uit een onmogelijke hoek loepzuiver de bal in het verlaten doel. Pal daarna had Jong Volendam een strafschop moeten hebben, toen Murat Onal naar de grond gewerkt werd (foto hieronder). Maar de scheidsrechter wuifde alles weg. In het resterende deel kwam Jong Volendam niet echt meer in gevaar. Veel kansen werden er niet gecreëerd en ook Jong NAC Breda liet weinig zien. Wel werd tien minuten voor tijd de kwaliteit van de lat boven Zwarthoed getest, maar die bleek van een hoog gehalte. In de slotminuut liep aanvoerder Tim Hofstede van Jong NAC Breda tegen zijn tweede gele kaart aan, waardoor de Bredanaars de wedstrijd met tien man beëindigden. De overwinning van Jong Volendam mocht verdiend genoemd worden.