Jong Volendam wint verdiend van Roda JC

11 oktober 2010 /

De beloftes spelen elke week beter. Gisteren werd dat duidelijk tegen Roda JC. Alleen maakte het elftal het zich te moeilijk omdat van de vele kansen er te weinig in doelpunten werden omgezet.

In de eerste helft was Volendam oppermachtig. Ludciano Marengo zag een prima schot door de uitstekende doelman van Roda, Collin van Eijk gestopt en even later schoot Deen van Embriqs voorlangs nadat hij door dezelfde Marengo prachtig was aangespeeld. Na 21 minuten werd het 1-0 uit een corner, waarbij Ralph Hovestad van dichtbij kon inschieten. Lars Veldwijk kon even later een prima mogelijkheid niet verzilveren. De mooiste aanval strandde even later doordat het laatste breedtepasje op Veldwijk net even te zacht was waardoor de doelman tussenbeide kon komen.

In de rust waarschuwde trainer Steur de spelers voor een meer aandringend spelend Roda. Dit kwam ook zo uit. Fysiek was Roda sterker waardoor van een overwicht van Volendam geen sprake meer was. Toch was de mooiste kans voor Volendam om de wedstrijd op slot te gooien. Deen van Embriqs kon de hoek uitkiezen maar schoot langs de verkeerde kant van de paal. Even later bleek hoe een oude voetbalwijsheid weer zijn waarde bewees: als je zelf teveel mogelijkheden onbenut laat, dan heeft de tegenstander vaak aan een enkele mogelijkheid voldoende. Een vrije trap werd door Rihairo Meulens langs de (verkeerd opgestelde?) muur in de rechterhoek geschoten.

Steur bracht hierna drie wissels aan: Murat Onal, Michael Tol en Jeffrey Bok vervingen Ludciano Marengo, Deen van Embriqs en Roy Bakkenes. In zijn eerste actie passeerde Onal fraai zijn tegenstander waarna hij via een boogballetje, dat over de lat zeilde, voor eigen succes ging. Even later deed Murat het slimmer: opnieuw was hij zijn tegenstander te slim af. Nu legde hij de bal prima breed op de andere invaller Jeffrey Bok. Deze liet met een schot vanaf de rand strafschopgebied de doelman van Roda kansloos. Zo werd twee minuten voor het einde toch de verdiende overwinning met 2-1 binnen gehaald.