Jong VVV Venlo - Jong FC Volendam

26 april 2010

26 april 2010 /

Jong Volendam eindigt de competitie met verdiende zege

De lange reis naar Venlo heeft Volendam drie punten opgeleverd als afscheidskado aan trainer Ouaali die aan het einde van dit seizoen na vier jaar Volendam vertrekt.

In de eerste helft gebeurde eigenlijk zo weinig dat de aantekenbladen van beide trainers waarschijnlijk blanco waren. Justen Sporkslede speelde opnieuw niet onaardig op de plaats van Kevin de Visser die geblesseerd was. Ook doelman Marco van Duin maakte een uitstekende indruk. A-junior Geraldo Hoogvliets maakt als linksachter een bevredigend debuut. Bij VVV was eigenlijk alleen de A-selectiespeler. Soufiane Dadda in staat voor enig gevaar te zorgen.

De tweede helft zorgde wel voor het nodige vuurwerk. Al na drie minuten brak de goed spelende Roy Bakkenes de score open via een prachtig schot van zeker 25 meter. Drie minuten later was het al 0-2 na een mooie vrije trap van Damiano Schet. Terwijl Volendam nog stond na te genieten van deze verdiende voorsprong zorgde – wie anders dan Soiufiana Dadda- ervoor dat de spanning terug kwam in de wedstrijd. Bij scoorde in de korte hoek na een door hem zelf ingeleide solo actie.

Volendam bleef hierna de meest gevaarlijke ploeg. De ingevallen Leandro Kappel werd 10 minuten voor tijd onreglementair afgestopt door Stan Versleeuwen die hiervoor zijn tweede gele kaart kreeg en dus rood. Het resultaat was een veelheid van Volendam aanvallen met een man meer situatie. Uit een hiervan legde Onal de bal terug op Tolud die de beslissende 1-3 maakte. Dat het kort voor tijd via een vrij trap door Dadda nog 2-3 werd was alleen voor belang voor de statistiek.

Zo besloot Jong Volendam de competite positief. Na een goed begin was het middendeel van de competite voor Volendam begrippen zeer matig. De laatste wedstrijden liet het elftal zich van een betere kant zien. Toch zal van het merendeel van de spelers na dit seizoen afscheid genomen worden. Voor sommige spelers niet onverwacht voor anderen een teleurstelling. Van de Jong Volendam selectie blijvden Hovestad en Kevin de Visser. Zij zullen aangevuld worden door een o.a een aantal A-junioren. Met Nick Sjaardema zal in de komende week over zijn toekomst gesproken worden en de A-selectie spelers Onal, Bakkenes en Ajnane hebben nog een doorlopend contract. Trainer Johan Steur zal de komende weken al met de nieuwe selectie enkele oefenwedstrijden spelen.

Opstelling:
Marco van Duin, Nickey Slaardema, Ralph Hovestad, Justen Sporkslede (Leandro kappel), Geraldo Hoogvliets, Roy bakkenses, Ashraf Jaray (Bas Vellema), Mo Ajnane, Murat Onal, Ludciano Tolud, Damiano Schet

 Laatste nieuws