Jupiler League scoort goed

13 januari 2010

Vlak voor de aftrap van de tweede seizoenshelft van de Jupiler League kan de balans weer worden opgemaakt. Voor de Jupiler League is deze balans positief te noemen. Met een gemiddeld bezoekersaantal van 3600 per club per week kan men spreken van een zeer succesvol seizoen tot nu toe. Voor het eerst sinds de jaren '70 worden deze aantallen weer gehaald.

Deze aantallen werden zelfs niet gehaald in het seizoen 1999/2000 waarin NAC Breda, FC Groningen, Heracles Almelo, ADO Den Haag en VVV-Venlo nog in de Jupiler League speelden. Toen trok men gemiddeld een aantal van ongeveer 3500 toeschouwers per club, per week.

In vergelijking met de voorgaande jaren betekent het aantal van 36.000 een toename van ruim 20%. Uiteraard dragen de uitstekende prestaties van SC Cambuur-Leeuwarden en De Graafschap bij aan deze statistieken. Maar de stijging is niet enkel toe te schrijven aan deze twee clubs, ook de andere clubs trekken gemiddeld meer toeschouwers.

Het gemiddelde aantal doelpunten van 3,28 per wedstrijd zal daar ook een bijdrage aan leveren. Daarmee vestigt de Jupiler League zich in de top van de competities met de meeste doelpunten. Het onderstreept één van de belangrijke kenmerken van de Jupiler League, aanvallend en open voetbal.
 Laatste nieuws