Keeperstalent Mio Backhaus versterkt selectie FC Volendam

05 juli 2023

FC Volendam heeft zich versterkt met Mio Backhaus. De 19-jarige half Duitse en half Japanse doelman wordt één seizoen gehuurd van Werder Bremen.

Backhaus staat in Duitsland bekend als een groot keeperstalent. De goalie doorliep alle jeugdelftallen bij de Duitse bond en speelt op dit moment in de Onder 19 van de nationale ploeg. De talentvolle doelman heeft daarnaast ook een Japanse achtergrond, waardoor hij ook voor het Aziatische land uit zou mogen komen. Zo speelde hij één duel in de Onder 15 van Japan.

Ervaring opdoen

Sinds 2018 speelt Backhaus in de jeugdopleiding van Werder Bremen. Daarvoor kwam hij uit voor Alemannia Aachen en Kawasaki Frontale. Afgelopen seizoen speelde de doelman voor de Onder 19 en het beloftenteam van Werder Bremen. Voor het laatstgenoemde team speelde hij in de Regionalliga de laatste negen duels van de competitie als basisspeler. Ook traint Backhaus structureel mee met de hoofdmacht van de Bundesliga-club. Tot een debuut kwam het nog niet. In Volendam moet het keeperstalent ervaring op gaan doen op het hoogste niveau.

“Ik ben heel blij met deze kans en dankbaar voor het vertrouwen”, stelt Backhaus. “De gesprekken met de technische leiding van FC Volendam waren zeer positief en ik ga honderd procent geven om het team te helpen. Ik ben supergemotiveerd om mijn bijdrage te leveren zodat de fans zoveel mogelijk van onze prestaties kunnen genieten. Ik kan niet wachten om voor het eerst in het doel te staan en samen met het team successen te beleven.”

'Eigenschappen die bij ons passen'

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is verheugd met de komst van de doelverdediger: “Mio stond hoog op ons lijstje keeperskandidaten. Met Filip Stanković hebben we twee jaar geleden natuurlijk veel lef getoond, door zo’n jonge keeper voor de leeuwen te gooien. Dat is heel goed uitgepakt en al onze keepers zijn jong en hebben potentie. Wij wilden absoluut niét door de komst van een ervaren keeper jarenlang de talenten blokkeren. Deze huur past wat dat betreft beter in ons beleid, en ondanks zijn jonge leeftijd is ook Mio klaar om op een hoger niveau te keepen."

Van Leeuwen kent geen twijfel over de kwaliteiten van Backhaus. "Mio is zeer talentvol; niet voor niets wordt hij door twee voetballanden begeerd. Hij heeft uitstekende fysieke voorwaarden, is zo goed als tweebenig en durft de voetballende oplossing te zoeken. Dat zijn eigenschappen die goed bij ons passen. Wij kijken er naar uit om met Mio te werken en hem op weg te helpen in deze belangrijke fase van zijn ontwikkeling.”

Tekst: FC Volendam
Foto: Werder Bremen


Laatste nieuws