Keuken Kampioen Divisie 2018-2019

23 juli 2018

FC Volendam meest succesvol

De Keuken Kampioen Divisie staat sinds jaar en dag garant voor veel strijd en spektakel. Door de opzet met periodekampioenschappen valt er voor alle teams gedurende het hele seizoen wat te winnen; ook de nummer vijftien van de ranglijst maakt bij een goede serie kans om mee te doen in de strijd om promotie.

In 1956 werd de Eerste Divisie opgericht. Deze bestond aanvankelijk uit twee afdelingen, tot de competitie in 1962 werd teruggebracht tot één afdeling. FC Volendam is met zes titels de meest succesvolle club in de historie van de Eerste divisie. Heracles-speler Joop Schuman wist het vaakst te scoren in een seizoen, hij trof in het seizoen 1961/’62 44 maal doel.

De naam van de Eerste Divisie is door de jaren heen diverse keren gewijzigd. In 1990 werd de competitie omgedoopt tot de Toto-Divisie en in 2001 werd de naam veranderd in de Gouden Gids Divisie. Van 2006 tot en met het seizoen 2017/'18 spraken we van de Jupiler League. Sinds 1 juli 2018 is het de Keuken Kampioen Divisie.

Promotie en degradatie

De kampioen van de Keuken Kampioen Divisie, mits dit geen beloftenteam is, promoveert rechtstreeks naar de Eredivisie. Daarnaast maken de periodekampioenen, aangevuld met de beste ploegen in de eindranglijst, kans om via de play-offs promotie naar de Eredivisie af te dwingen.

De Eerste Divisie bestaat uit twintig teams. Zoals altijd zijn er vier perioden in de Eerste Divisie. Deze perioden bestaan uit negen speelronden.

Voor het seizoen 2018/'19 gelden in de Eerste Divisie de volgende vier periodes:

Periode 1: ronde 3 t/m 11

Periode 2: ronde 12 t/m 20

Periode 3: ronde 21 t/m 29

Periode 4: ronde 30 t/m 38

De eerste twee speelronden zullen geen onderdeel uitmaken van een periode.

Verder geldt, net als voorgaande seizoenen, dat de beloftenteams uitgesloten zijn van deelname aan de play-offwedstrijden om promotie/degradatie. Als een beloftenteam periodekampioen wordt, zal de plaats in de play-offwedstrijden om promotie/degradatie in eerste instantie worden ingenomen door de nummer twee op de ranglijst van die periode.

Als dit team al een periodetitiel heeft of ook een beloftenteam is, dan zal deze plaats worden ingenomen door het best geklasseerde team in de eindstand dat geen periodetitel heeft behaald.

Foto's (3)

Klik op onderstaande afbeelding



Laatste nieuws